ΒύρωναςΕπικαιρότητα

Επίσκεψη αλληλεγγύης του Δήμου Βύρωνα στην πρεσβεία της Παλαιστίνης

Τη σταθερή αλληλεγγύη του Δήμου Βύρωνα στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού εξέφρασε σήμερα στον Παλαιστίνιο Πρέσβη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας, Λεμονιά Κλωνάρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πάνο Τριγάζη, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου.
 
Μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη, η αντιπροσωπεία του δήμου Βύρωνα επανέλαβε στον πρέσβη κύριο Μαρουάν Τουμπάσι την θέση ότι το Παλαιστινιακό αποτελεί πρόβλημα-κλειδί για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, του οποίου η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την ίδρυση βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ικανού να συνυπάρξει ειρηνικά και με ίση ασφάλεια δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Τουμπάσι ενημέρωσε για το γεγονός ότι, παρά την αλλαγή κυβέρνησης στο Ισραήλ, στην ουσία συνεχίζεται η πολιτική Νετανιάχου έναντι των Παλαιστινίων, επισημαίνοντας και την έλλειψη επαρκούς διεθνούς πίεσης ώστε να επαναρχίσει η διαδικασία ειρήνης, με βάση τις εδώ και δεκαετίες αποφάσεις του ΟΗΕ για τερματισμό των εποικισμών και της κατοχής, με κατάληξη την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
 
Εκπροσωπώντας έναν προσφυγικό Δήμο, η αντιπροσωπεία του Βύρωνα επισήμανε ότι, στην διάρκεια του 20ου αιώνα, μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα ήταν και το Παλαιστινιακό, με εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ιορδανία, Λίβανο και Συρία, καθώς και στην Δυτική Όχθη και Γάζα.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights