ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΧρήσιμα

2ο Βραβείο στον Δήμο Καισαριανής στα ΟΤΑ Awards για τη διπλή ανάπλαση Σκοπευτηρίου και Πλατείας

Σε μια Τελετή Βράβευσης- γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Καισαριανής το 2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον» για τη διπλή ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας Καισαριανής.

Η αστική ανάπλαση της Καισαριανής σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Δημοτική αρχή Βοσκόπουλου με βασικό άξονα το ταυτοτικό δίπολο «Μικρά Ασία – Εθνική Αντίσταση».

Η αποτύπωση αυτού του διπόλου στον αστικό ιστό εντοπίζεται στα δύο εμβληματικότερα τοπόσημα:

  1. την Κεντρική Πλατεία
  2. το Πάρκο του Σκοπευτηρίου

Η Πλατεία Καισαριανής θα είναι η πρώτη ‘έξυπνη’ πλατείας της Ελλάδας, ενώ το Πάρκο του Σκοπευτηρίου θα αναπλαστεί σε ένα πάρκο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Παναττικής εμβέλειας.

Τη μελέτη της πλατείας υπογράφει ο διεθνούς φήμης Αρχιτέκτων & Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και οι συνεργάτες του από το διεθνώς βραβευμένο γραφείο «ArsisArchitects», ενώ τη μελέτη του Πάρκου του Σκοπευτηρίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Studio75Στέφανος Πάντος & Συνεργάτες». Κύριος μελετητής ήταν η Δώρα Παπαθανασίου, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, βάσει προμελέτης της Ελιάνας Χαρίτου, αρχιτέκτονος-μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανης.

Οι δύο μεγάλες αναπλάσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό €10 εκατ.

Τα έργα της πλατείας αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα από τον ανάδοχο, ενώ ο διαγωνισμός (ευρωπαϊκός, λόγω μεγέθους έργου και προϋπολογισμού) για το έργο του Σκοπευτηρίου έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο Δήμος Καισαριανής αναφέρει σχετικά:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα δύο γραφεία μελετών, στο σύνολο του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ειδικότερα στην κα Χαρίτου αλλά και στον ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου για τα Τεχνικά έργα, Γιάννη Δήμο καθώς και σε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά από την πρώτη ημέρα της θητείας αυτής της Δημοτικής αρχής για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση των μελετών, των εγκρίσεων ακόμα και της εκτέλεσης των διαγωνισμών των δύο εμβληματικών μεγάλων έργων του προγράμματος του ΥΠ.ΕΣ. πριν το τέλος της θητείας της Δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου. Καθώς τα μεγάλα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, οι κόποι τεσσάρων ετών βρίσκουν δικαίωση και η μεταμόρφωση της πόλης χαίρει ευρείας αποδοχής και επιβράβευσης!».

Τα ΟΤΑ AWARDS

Τα ΟΤΑ AWARDS είναι τα μοναδικά βραβεία που υπάρχουν στη χώρα τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους Πρωτοβάθμιους & Δευτεροβάθμιους ΟΤΑ, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την Καινοτομία, τη Βιωσιμότητα, την Ποιότητα Ζωής των Πόλεων αλλά και τις Υπηρεσίες προς τον Πολίτη για το σύνολο της τετραετίας. Αποτελούν μια πρωτοβουλία του ομίλου GPP Media & Events, και τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι τα βραβεία να καθιερωθούν ως ένας νέος θεσμός που θα επιβραβεύει του ΟΤΑ που καινοτομούν, προοδεύουν και εργάζονται σκληρά για το καλό των πολιτών.

Η κριτική επιτροπή, στην οποία προέδρευσε η κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, συγκροτήθηκε από 100 μέλη προερχόμενα από διαφορετικούς κλάδους και χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιστήμονες, υψηλόβαθμα στελέχη της κεντρικής διοίκησης, δημοσιογράφους, μελετητές, καθηγητές πανεπιστημίου, επαγγελματίες, εκπροσώπους φορέων, ινστιτούτων και επαγγελματικών ενώσεων.

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος με τον  Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού Αναστάσιο Μπινίσκο

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights