ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΧρήσιμα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα για το προβληματικό σχολικό λεωφορείο του 7ου Παιδικού Σταθμού

«Στην «Έξυπνη Πόλη» του Βύρωνα το 2023 σχολικό λεωφορείο μεταφέρει παιδιά το κατακαλόκαιρο χωρίς κλιματισμό!»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βύρωνα για το προβληματικό σχολικό λεωφορείο του 7ου Παιδικού Σταθμού.

Πιο συγκεκριμένα:

«Όπως κατήγγειλε το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου, την Τετάρτη 5 Ιουλίου το μεσημέρι τα παιδιά του 7ου Παιδικού Σταθμού στον Καρέα μεταφέρονταν στα σπίτια τους με σχολικό λεωφορείο στο οποίο δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός.

Ενώ εντός της καμπίνας του λεωφορείου οι θερμοκρασίες έφταναν τους 40 βαθμούς, τα παιδιά μεταφέρονταν στα σπίτια τους και εκτιθέμενα σε επικίνδυνες συνθήκες.

Είναι το ίδιο σχολικό λεωφορείο που παραμένει με χαλασμένους τους μηχανισμούς στις ζώνες ασφαλείας, εδώ και μήνες παρά τις δεσμεύσεις ότι θα γίνονταν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Τα αποτελέσματα της υποχρηματοδότησης και τη εγκατάλειψης είναι ήδη εδώ και όσο συνεχίζεται αυτός ο επικίνδυνος δρόμος θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μπροστά μας.

Δεν αποδεχόμαστε τις απαράδεκτες συνθήκες που διαμορφώνονται συνολικά στους όρους φοίτησης των μαθητών της πόλης μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, να αντικατασταθεί το εν λόγω σχολικό λεωφορείο με άλλο που θα διασφαλίζεται στο μέγιστο απαιτούμενο βαθμό η μεταφορά των μαθητών με ασφάλεια και σε κατάλληλες συνθήκες για την υγεία τους.

Η λογική του «πάμε κι όπου βγει» που βλέπουμε σε κάθε πτυχή της ζωής του λαού με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα ως συνέπεια της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, θα μας βρει απέναντι!

Ούτε να διανοηθεί η Δημοτική Αρχή να μείνει άπραγη, κρυμμένη πίσω από αστείες δικαιολογίες, όπως μας έχει συνηθίσει σε άλλα σοβαρά θέματα της πόλης μας, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά κι από Σεπτέμβρη βλέπουμε. Δεν παίζουμε, ούτε παζαρεύουμε τις ανάγκες μας!

Απαιτούμε αύριο κιόλας το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής!»

 

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights