ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΧρήσιμα

Ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής για τη Λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου και απάντηση του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλία Σταμέλου

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Καισαριανής αναφέρει σχετικά με τις ελλείψεις του Πολιτιστικού Κέντρου Καισαριανής:
«Κατά την διάρκεια της θητείας μας κάναμε μια μεγάλη και ειλικρινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας στους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήσαμε έργα συντήρησης και βελτιωτικές εργασίες στους εσωτερικούς χώρους ενώ διευρύναμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το κέντρου προσθέτοντας τις δραστηριότητες:
σύγχρονο τραγούδι, τετράφωνη χορωδία ενηλίκων, παιδική χορωδία, χορός λάτιν, κατασκευές-κολάζ με ανακυκλώσιμα υλικά, θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική αγωγή (Orff).
Συνολικά το Πνευματικό κέντρο προσέφερε εννιά διαφορετικά τμήματα καλλιτεχνικής και δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και δεκαέξι για παιδιά και εφήβους.
Η ποιοτική και ποσοτική αυτή αναβάθμιση των προσφερόμενων δραστηριοτήτων ήταν αποτέλεσμα διοικητικής μεταρρύθμισης στην λειτουργία του Πολιτιστικού μας Κέντρου.
Τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι το 2019 το Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργούσε απασχολώντας για κάποιες δραστηριότητες μόνιμο προσωπικό του Δήμου και για κάποιες άλλες προσωπικό υπό ένα σκιώδες και παράτυπο καθεστώς απασχόλησης εργαζομένων, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ως δάσκαλοι και αμείβονταν εμμέσως με άλλους τρόπους και για άλλες υπηρεσίες (πχ μπλοκάκι).
Σύμφωνα με την νομοθεσία προκειμένου ένας δήμος να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία τέτοιων δομών, θα πρέπει να ορίσει αντίτιμο για τους ωφελούμενους.
‘Έτσι στην προσπάθεια μας να συμβάλλουμε στην ουσιαστική αναβάθμιση του Πνευματικού μας κέντρου αποφασίσαμε να λειτουργήσει μέσω της συνεργασίας του Δήμου με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, εξασφαλίζοντας όχι μόνο την διεύρυνση του εκπαιδευτικού προγράμματος αλλά και την αξιοκρατική πρόσληψη των δασκάλων μας και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και της ασφάλισης τους.
Δεδομένης της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου από την Λαϊκή Συσπείρωση και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, και καθώς γνωρίζουμε από τις τοποθετήσεις τους το Δημοτικό Συμβούλιο και στον δημόσιο διάλογο πως είναι ιδεολογικά αντίθετος, με τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις επιχειρήσεις δηλαδή που συστήνονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, θεωρήσαμε σωστό να μην προβούμε πριν τις εκλογές σε διαδικασίες που θα δεσμεύσουν τόσο τον νέο Δήμαρχο της πόλης όσο και τους δημότες της πόλης που τον εξέλεξαν.
Έτσι λοιπόν αμέσως μετά τις εκλογές με επίσημη επιστολή τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας του Πολιτιστικού μας Κέντρου στον νέο Δήμαρχο προκειμένου να εφαρμόσει από τώρα και με την δική μας συνδρομή το πολιτικό του πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Κέντρο.
Δυστυχώς απάντηση δεν λάβαμε και καθώς εκατοντάδες γονείς και παιδιά αναμένουν την έναρξη της λειτουργίας του Πολιτιστικού μας Κέντρου θέλουμε να ανακοινώσουμε πως δεδομένης της κατάστασης και εφόσον δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε την νέα Δημοτική αρχή, το Πολιτιστικό Κέντρο θα ξεκινήσει την λειτουργία του απασχολώντας το υπάρχον μόνιμο προσωπικό του Δήμου προσφέροντας τις παρακάτω δραστηριότητες: αρμόνιο, κιθάρα, πιάνο, φλογέρα, παιδική χορωδία, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο εφήβων και μουσική προπαιδεία.
Αν και είμαστε διοικητικά και τυπικά έτοιμοι, τα υπόλοιπα μαθήματα και δραστηριότητες που προσφέρονταν μέχρι πέρυσι δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν αυτή την στιγμή.
Αν υπάρχουν εξελίξεις θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση».
Και η απάντηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής Ηλία Σταμέλου:
«Πριν λίγη ώρα αναρτήθηκε στο site του δήμου επιστολή της δημοτικής αρχής Βοσκόπουλου που για μια ακόμα φορά δημιουργεί εντυπώσεις πάνω σε σοβαρά θέματα, όπως είναι η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου με οικτρά ψέματα.
Διευκρινίζουμε ότι:
1. Καμία παράταξη στο απερχόμενο ΔΣ, ούτε και εγώ προσωπικά, γνωρίζαμε ότι ο κος Βοσκόπουλος έχει απολύσει τους εργαζόμενους της ΚΟΙΝΣΕΠ στο Πολιτιστικό Κέντρο, δεδομένου ότι όλες τις χρονιές οι συμβάσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ γίνονταν με αποκλειστική επιλογή και ευθύνη του Δημάρχου που ήταν και απευθείας αρμόδιος για τον πολιτισμό.
Όταν μάλιστα οι γονείς έκαναν εγγραφές για το τρέχον έτος στο πολιτιστικό κέντρο, η διαβεβαίωση της ΔΑ ήταν ότι τα μαθήματα θα ξεκινούσαν αμέσως μετά τις εκλογές.
2. Δεν είχα καμία συνομιλία με κανέναν που εμπλέκεται στο θέμα, διοικητικό ή πολιτικό προϊστάμενο, παρά μου στάλθηκε επιστολή πριν δύο μέρες την οποία άμεσα θα απαντήσουμε ανοιχτά και εγγράφως στον λαό της πόλης μας.
Ήδη με δική μου πρωτοβουλία έχει οριστεί άμεσα συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΚΟΙΝΣΕΠ που απασχολούνται στο πολιτιστικό κέντρο προκειμένου να μην παίζει κανένας στις πλάτες τους μικροπολιτικά παιχνίδια. Να είναι σίγουροι, εργαζόμενοι και γονείς, ότι εμείς δεν θα συμβάλλουμε στο παιχνίδι του κ. Βοσκόπουλου που στοχεύει στο μεροκάματο των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά και την ανάγκη της νεολαίας και του λαού της πόλης μας σε πολιτιστική δράση και δημιουργία. Αντίθετα θα το διασφαλίσουμε με ο,τι πρόσφορο μέσο.
Το έχουμε αποδείξει αυτό και το έχει επικροτήσει ο λαός μας στις πρόσφατες εκλογές.
Για μια σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων που γίνονται και θα ακολουθήσουν από εμένα και τους εκλεγμένος δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, σε όλους τους τομείς θα ενημερώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι συμπολίτες μας.
Υ.Γ. Αν ο κ. Βοσκόπουλος θέλει να εγκαταλείψει πριν τη λήξη της θητείας του ας το κάνει με επίσημο τρόπο και όχι μεταφέροντας τις ευθύνες του και μάλιστα αλά καρτ».

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights