ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΧρήσιμα

Ανοίγουν οι Αιτήσεις στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Καισαριανής

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου – Κοινωνικό Φαρμακείο» θα υποβάλλουν αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καισαριανής (Κοιμήσεως Θεοτόκου 31, 1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-7212482) από τις 04/10/2023 – 18/10/2023, μεταξύ 09:30 – 13:30.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση- Υπεύθυνη Δήλωση (το αρχείο μπορείτε να το κατεβάσετε αιτηση-δομων-Καισαριανης-007 ή στο site του Δήμου Καισαριανής ή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Κοιμήσεως Θεοτόκου 31) . Προς αποφυγή του συνωστισμού η σχετική αίτηση πρέπει να είναι συμπληρωμένη.
 2. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ και άδεια διαμονής σε ισχύ (για όλα τα μέλη που συμπεριλαμβάνονται στην αίτηση)
 3. Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 (έντυπο Ε1) [για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2022 έως 31/12/2022] (για όλα τα μέλη που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση)
 4. Εκκαθαριστικό εφορίας φορολογικού έτους 2022 (για όλα τα μέλη που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση)
 5. Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) (ξεχωριστά και για τους δυο συζύγους και για όλα τα μέλη που υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης ΑΚΟΜΑ και αν δεν έχει διαμορφωθεί περιουσιακή κατάσταση)
 6. Αντίγραφο τελευταίου λογαριασμού ΔΕΚΟ (ΔΕΗ Ή ΟΤΕ, Ή ΕΥΔΑΠ) στο όνομά τους για όσους διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι
 7. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ Ή ΟΤΕ Ή ΕΥΔΑΠ) στο όνομά τους για όσους ενοικιάζουν
 8. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ( πρόσφατο εντός 5μήνου)

Πρόσθετα Δικαιολογητικά:

 1. Σε περίπτωση ανεργίας χρειάζεται βεβαίωση ανεργίας με πρόσφατη ημερομηνία
 2. Σε περίπτωση αναπηρίας χρειάζεται πιστοποίηση από ΚΕΠΑ ή επίσημη γνωμάτευση γιατρού από δημόσιο φορέα.
 3. Σε περίπτωση διαζυγίου χρειάζεται αντίγραφο του διαζευκτηρίου ή σε περίπτωση διάστασης κάθε νόμιμο παραστατικό που θα αποδεικνύει αυτή ( αίτηση διαζυγίου με αριθ. πρωτοκόλλου)
 4. Σε περίπτωση παραχώρησης του σπιτιού όπου διαμένουν απαιτείται το Ε2 του παραχωρούντος
 5. Σε περίπτωση ιδιότητας σπουδαστή/φοιτητή του ίδιου ή προστατευόμενου μέλους χρειάζεται βεβαίωση φοίτησης από τη σχολή φοίτησης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 1. Σε περίπτωση ενηλίκων συνοικούντων μελών χρειάζεται να προσκομίζονται τα δικαιολογητικά (2), (3), (4), (5) για όλα τα μέλη
 2. Έγγαμοι και άτομα ενήλικα που συνοικούν δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικές αιτήσεις εγγραφής.
 3. Για τους κατοίκους που δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια απαιτούνται διαβατήρια και άδειες διαμονής σε ισχύ για όλη την οικογένεια και τα πρωτότυπα
 4. Όσοι είναι δικαιούχοι σε άλλο πρόγραμμα κοινωνικής παροχής π.χ. (ΚΕΑ / ΤΕΒΑ) δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
 5. Στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς τα στοιχεία επικοινωνίας με τον αιτούντα για την διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των στοιχείων που έχουν δηλωθεί και οι συνθήκες διαβίωσής.
 6. Οι αιτούντες υποχρεούνται να ελέγχουν προσεκτικά τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν καθώς είναι υπεύθυνοι τόσο για την εγκυρότητα όσο και για την πληρότητα των δικαιολογητικών. Σε περίπτωση μη προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών με την κατάθεση της αίτησης θα κρίνεται ελλιπής και θα απορρίπτεται.
 7. Οι ενδιαφερόμενοι, προσωπικά και μόνο, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά σε σφραγισμένο φάκελο Α4, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η σχετική αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο, προσκομίζοντας εξουσιοδότηση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.
 8. Η Υπηρεσία επιφυλάσσεται να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον αυτά κριθούν αναγκαία

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights