ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα Καισαριανής

Χρηματοδότηση ύψους 2.000.000€ εξασφάλισε η Καισαριανή για τη «Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας»

Ο Δήμος Καισαριανής είναι στους 135 Δήμους που εξασφάλισαν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» ύψους 2.000.000€ καθώς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Ο Δήμος Καισαριανής μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος τους αμέσως επόμενους μήνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε κρίσιμα σημεία της πόλης, όπως στις σχολικές μονάδες, στην Κεντρική Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και σε σημεία αυξημένης κυκλοφορίας.

Ανάγκη για οδική ασφάλεια στο Δήμο Καισαριανής: Ένα από τα δεκάδες ατυχήματα που σημειώνονται στο σημείο όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις επί της οδού Καραμολέγκου στην Άνω Καισαριανή

Το σχέδιο που κατέθεσε ο Δήμος Καισαριανής χωρίζεται σε 2 υποέργα:

Υποέργο 1

«Προμήθεια Μέσων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας»: βελτιωτικές επεμβάσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφάλειας και άνετης κινητικότητας και προσβασιμότητας των πολιτών.

Περιλαμβάνει:

  • διαγράμμιση και κατακόρυφη σήμανση 18 διαβάσεων σχολικών συγκροτημάτων, βάσει των απαραίτητων προδιαγραφών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών
  • επεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία αποτελεί κεντρικό οδικό και εμπορικό άξονα του Δήμου Καισαριανής.

Υποέργο 2

«Μελέτη και ανακατασκευή επικίνδυνου τμήματος οδού Καραμολέγκου & ολισθηρών επικίνδυνων οδοστρωμάτων του Δήμου Καισαριανής»

Περιλαμβάνει:

  • ανασχεδιασμός τμήματος της οδού που παρουσιάζει σοβαρά ζητήματα προσβασιμότητας τόσο ως προς την ασφάλεια των ΙΧ όσο και ως προς την ασφάλεια των πεζών και των χρηστών αμαξιδίων κλπ

Η οδός πρέπει να ανασχεδιαστεί σε ένα τμήμα μήκους 500 μέτρων, κατά τα οποία η ρήση καθόδου είναι ανάποδη και οδηγεί τα οχήματα προς το παρακείμενο ρέμα. Το σημείο στερείται ορατότητας για τα οχήματα στο ρεύμα ανόδου προς την Περιφερειακή Υμηττού, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά ατυχήματα, μεταξύ αυτών αρκετά θανατηφόρα.

Η μελέτη προβλέπει παρεμβάσεις παρόμοιου σκοπού και σε άλλα ολισθηρά και με ανάποδη ρήση επικίνδυνα οδοστρώματα του Δήμου.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα οδοποιίας που έχει υλοποιηθεί στο Δήμο Καισαριανής εδώ και δεκαετίες.

*Το Πρόγραμμα υπάγεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (Next Generation EU).

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights