Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΠεριβάλλον

Έμπρακτη υποστήριξη του ΣΠΑΥ στο εθελοντικό κίνημα

Εξοπλισμό αξίας 300.000 ευρώ παρέδωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) στους εθελοντές των ομάδων Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης των 11 Δήμων που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο, προκειμένου να έχουν την πληρέστερη κάλυψη ενόψει και της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.

Η χρηματοδότηση του εξοπλισμού εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για το οποίο ο ΣΠΑΥ προ διετίας είχε καταθέσει προτάσεις οι οποίες και εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα να αποδίδουν καρπούς.
Έτσι αυτές τις μέρες έγινε η πρώτη παράδοση με 105 στολές, 257 ζευγάρια μπότες και 75 κράνη συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ ενώ μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη παράδοση με σωλήνες και Πυροσβεστικό Εξοπλισμό ύψους επιπλέον 150.000 ευρώ. Πρόκειται για εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας που δεν είχε δει ξανά στην ιστορία του ο ΣΠΑΥ, καθώς καλύπτουν τις μεγάλες και χρόνιες ανάγκες των εθελοντικών ομάδων του.
«Αξίζετε στο έπακρο τον εξοπλισμό που παραδίδεται σήμερα, τον δικαιούστε», είπε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και επεσήμανε ότι όταν παρέλαβε τη Διοίκηση του Συνδέσμου για τους εθελοντές υπήρχε ένας προϋπολογισμός ύψους 15.000 ευρώ ενώ τώρα, παραδίδει έναν Σύνδεσμο με το αντίστοιχο ποσό να είναι στις 300.000 ευρώ. Τόνισε επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες μπαίνουν και οι υπογραφές για τον Smart Υμηττός (επιπλέον 5 εκ. ευρώ) και μαζί με το Κέντρο Ελέγχου αποτελεί ό,τι πιο σπουδαίο τεχνολογικά έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα για την Περιβαλλοντική θωράκιση – παρέμβαση με νέες τεχνολογίες.
Κατά την εκδήλωση παράδοσης του πρώτου μέρους του εξοπλισμού ακούστηκαν θερμά λόγια από τους εθελοντές, «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί νοιάζεστε για την ασφάλεια των Εθελοντών! Τα ΜΑΠ, η υπόδηση, η ένδυση και τα αυτοκίνητα είναι η ασφάλεια τους και για να μπορούμε να προσφέρουμε στο συμπολίτη μας πρέπει να είμαστε ασφαλείς και αυτό μας το δίνετε!», ανέφερε ο Στάθης Ανθόπουλος (ΣΕΠΠΒΑΤΥ).
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους υπαλλήλους του ΣΠΑΥ. Από το 2007 που εγώ ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει και δεν ξέρω αν θα το ξαναζήσω», είπε ο Σταμάτης Βογιατζόπουλος (ΕΟΔΠΗ).
«Για όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στον Υμηττό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτό πράγματι είναι πρωτόγνωρο. Είναι μια στιγμή που αν με ρωτούσατε πριν την ανάληψη της ηγεσίας από εσάς κ. Πρόεδρε, δε θα το πίστευα. Το λέω ειλικρινά! Και όμως φτάσαμε σήμερα να παίρνουμε έναν εξοπλισμό που και τιμολογιακά αλλά και ποιοτικά είναι από τους καλύτερους. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ», επεσήμανε ο Στέλιος Φούρναρης (ΔΑΠΑΧΟ).

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights