ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΥγεία

Έκλεισε οικοτροφείο στο Βύρωνα λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, έπειτα από εντολή εισαγγελέα, έκλεισαν δύο οικοτροφεία, ένα στο Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό, λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης για τους 30 τρόφιμους που έπασχαν από ψυχική νόσο.

Τα οικοτροφεία ήταν στεγαστικού τύπου και τα διαχειρίζονταν Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας. Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο έρευνας για κακοδιαχείριση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε σχετικά «Κάποιες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας,  δεν σέβονται τους περιθαλπώμενους, δεν σέβονται τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν από κοινοτικά  κονδύλια, από το κράτος, από χορηγίες και  φιλοξενούν σε άθλιες συνθήκες τους περιθαλπώμενους».

Και συνέχισε: «απαιτείται αυστηρός έλεγχος στις ΜΚΟ και καμία δεν είναι υπεράνω υποψίας. Πολύ σωστά κάνει το κράτος και τα κλείνει και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Ακόμα και έτσι όμως χάνονται 30 πολύτιμες θέσεις φιλοξενίας υπεραπαραίτητες για την αποασυλοποίηση, κοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών.».

Ο κ. Γιαννάκος συμπλήρωσε ακόμα ότι δεν είναι η λύση να μεταφερθούν οι ασθενείς των συγκεκριμένων οικοτροφείων στα δύο νέα οικοτροφεία του Δρομοκαϊτειου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 40 χρόνιων ασθενών του ιδρύματος. «Μάλιστα έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Τι θα πούμε στους ασθενείς τώρα που είναι χαρούμενοι που φεύγουν μετά από χρόνια από το Δρομοκαΐτειο;».

Τελικά οι 30 ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα οικοτροφεία.

 

Σε δήλωσή της η Κανέλλα Γεωργοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα, ανέφερε για το θέμα:

«Οργή γεμίζουν κάθε άνθρωπο οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης τις οποίες βίωσαν συνάνθρωποί μας σε οικοτροφείο στον Βύρωνα, ανυπεράσπιστοι από μια ακόμα αμαρτωλή ΜΚΟ. Οι συνθήκες ήταν τέτοιες που  και  προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Για μια ακόμη φορά θα χυθούν κροκοδείλια δάκρυα από αυτούς που έχουν την ευθύνη, θα πουν ότι τάχα δεν ήξεραν. Είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν τώρα και το ανάλγητο κράτος τους. Αυτοί που έφτιαξαν  το πιο αντιδραστικό πλαίσιο για να λυμαίνονται τον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας οι έμποροι  των κάθε λογής ΜΚΟ και «μεγαλόψυχων» ιδιωτών Είναι οι ίδιοι που έσπρωχναν τεράστια ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα μορφώματα των ΜΚΟ».

 

Photo by Bret Kavanaugh on Unsplash

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights