ΒύρωναςΔάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΝέα Δάφνης ΥμηττούΧρήσιμα

Εκλογές Μαΐου 2023: Φωτογραφικό υλικό από τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων

Ημέρα ψήφου ήταν η 21η Μαΐου 2023 για τους Έλληνες καθώς προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες των εκλογικών περιπτέρων των κομμάτων από 1ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Βύρωνα και το 1ο Λύκειο Υμηττού.

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία κύλησε ομαλά με εξαίρεση μια μικροένταση που δημιουργήθηκε με τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στο εκλογικό κέντρο του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ieidiseis.gr που υπογράφει η Μαίρη Μπενέα, αναφέρονται τα εξής:

«Ισχυρές αντιδράσεις προκάλεσε η ενέργεια του Υφυπουργού Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκλογικό κέντρο, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, μπήκε στο 74ο εκλογικό τμήμα και παρέμεινε εκεί επί ώρες.

Η στάση του Υφυπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που υπήρξε επί χρόνια και Δήμαρχος Βύρωνα με την παράταξη της ΝΔ, προκάλεσε ένταση με τους εκλογικούς αντιπροσώπους κυρίως του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι του ζήτησαν να αποχωρήσει από το εκλογικό τμήμα, καθώς δεν επιτρέπεται η παρουσία πολιτικών στη διάρκεια της ψηφοφορίας, αλλά μόνον των διορισμένων επίσημα από τα κόμματα αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο iEidiseis οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ο κ. Χαρδαλιάς αρνήθηκε να αποχωρήσει, ενώ «ντάνιαζε» και ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση με την εκλογική αντιπρόσωπο του ΚΚΕ, που απείλησε να υποβάλλει ένσταση.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι ο ίδιος εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ και όταν του ζητήθηκε το έγγραφο του διορισμού ισχυρίστηκε ότι, είναι αναπληρωτής. Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το αμφισβήτησαν και υποστήριξαν ότι, ο υφυπουργός δεν είχε διορισμό και ότι, τον έφερε στη συνέχεια.

Εντύπωση σε όλους προκάλεσε η στάση του Δικαστικού Αντιπροσώπου, που δήλωσε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει μεγαλύτερη ένταση και γι΄αυτό άφησε να εξελιχτεί όλο αυτό, ενώ σε ερώτησή μας απάντησε ότι ο κ. Χαρδαλιάς έφερε διορισμό ως αναπληρωτής εκλογικός αντιπρόσωπος.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς, πόζαρε στο φακό του iEidiseis, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είχε ξανασυμβεί υπουργός να διορίζεται εκλογικός αντιπρόσωπος…

Ενώ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος.

Toν συναντήσαμε έξω από το 74ο Εκλογικό Τμήμα, αλλά εντός του Εκλογικού Κέντρου του Βύρωνα, όπου προκλήθηκε και όλη η ένταση με τη συμπεριφορά του.

Αμήχανος στην ερώτηση μας, γιατί αφού είναι νόμιμος και έχει διορισμό ως αναπληρωτής εκλογικός αντιπρόσωπος, τότε γιατί έφυγε από το εκλογικό τμήμα, τώρα μάλιστα, που ξεκινάει η πιο κρίσιμη ώρα και πλησιάζει προς το τέλος της η ψηφοφορία, απάντησε: «Εφυγα, γιατί πάω στο κόμμα»».

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights