ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΧρήσιμα

Εκπαιδευτική δράση για το Πρόγραμμα «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους» του διαδημοτικού σχήματος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, με φορέα υλοποίησης και διαχείρισης την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε.», πραγματοποιήθηκε για τους δικαιούχους εκπαιδευτική δράση, με την ευγενική χορηγία της Watt & Volt Παγκρατίου, με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας».

Στη δράση συμμετείχε η πλειοψηφία των ωφελούμενων του Προγράμματος, παρουσία του επιστημονικού, διοικητικού προσωπικού και της Eπιστημονικά Υπεύθυνης.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος της Watt & Volt Παγκρατίου, Φοίβος Γώγος, παρουσίασε με αμεσότητα και σαφήνεια τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και οικιακής οικονομίας μέσα από την ορθολογική χρήση των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

Οι ωφελούμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην εκπαίδευση και συμμετείχαν ενεργά με πολλά ερωτήματα.

Στέγη και επαγγελματική αποκατάσταση για 13 νοικοκυριά/άτομα στο Δήμο Καισαριανής

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσω του προγράμματος, ο Δήμος Καισαριανής βοήθησε 8 νοικοκυριά/άτομα να βρουν στέγη.

Πρόκειται για κοινωνικά ευάλωτα άτομα και οικογένειες που είτε ζουν σε επισφαλείς συνθήκες κατοικίας, είτε διαβιούν στο δρόμο, πληττόμενοι από την ευρύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση.

Στόχος του προγράμματος αποτελεί η συμβολή στην εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης και η πολύπλευρη ενδυνάμωση των ωφελούμενων σε ψυχοκοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.

Αυτό επιδιώκεται μέσω της επιδότησης μισθωμένων κατοικιών για δύο έτη καθώς και της διευκόλυνσης της μετέπειτα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης των ωφελούμενων που είναι σε θέση να εργαστούν.

Το Πρόγραμμα αποτελεί ένα ενισχυτικό μοχλό κινητοποίησης για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights