ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΠεριβάλλον

Εκπαιδευτική συνάντηση για τη διαχείριση του αστικού πράσινου στην εποχή της κλιματικής αλλαγής

Η Διεύθυνση Πράσινου του Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με την ομάδα του έργου LIFE GrΙn, οργάνωσε την Τετάρτη 29/3/2023 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα, εκπαιδευτική συνάντηση, με θέμα την Θεσμοθέτηση της Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Η συνάντηση αφορούσε το σύνολο του επιστημονικού δυναμικού της Διεύθυνσης Πρασίνου και την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Κώστας Αγγέλης.

Τα στελέχη του Δήμου ενημερώθηκαν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σε υπολογιστές για τη νέα Στρατηγική Διαχείρισης του Αστικού Πρασίνου, με στόχο την προσαρμογή των πόλεων στην Κλιματική Αλλαγή.

Τι είναι το LIFE GrIn;

Το έργο LIFE GrIn προωθεί την ενσωμάτωση πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων και υλοποιείται την περίοδο 2018 έως 2024, με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του είναι η βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού και της διαχείρισης των πράσινων υποδομών τους. Το έργο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του αστικού πρασίνου, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών και λειτουργικών ωφελειών, που προσφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights