ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΠολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας «Φάκελος Λαμπράκη» στο Μουσείο Εθνικής Εαμικής Αντίστασης

Εγκαίνια στις 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη φιλοξενεί την έκθεση «Φάκελος Λαμπράκη» στο Μουσείο Εθνικής Εαμικής Αντίστασης. Ο Πολιτιστικός Σεπτέμβρης στην Καισαριανή ξεκινά δυναμικά και έχει την τιμή να περιλαμβάνει μια έκθεση – σταθμό για τον άνθρωπο-σύμβολο της δημοκρατίας και του φιλειρηνικού κινήματος: τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία του Γρηγόρη Λαμπράκη του νεότερου, γιου του σπουδαίου πολιτικού.

Η έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη αποκαλύπτει τα απόρρητα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, διατρέχει την εποχή που ο Γρηγόρης Λαμπράκης υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, αναδεικνύει στοιχεία για τη συμμετοχή του στο κίνημα «Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης», για την πολιτική του καριέρα, για τις διώξεις που υπέστη αλλά και για λιγότερο προβεβλημένες πτυχές της ζωής του όπως ο αθλητισμός και η ιατρική.

Η έκθεση, σύμφωνα με τον γιο του μεγάλου πολιτικού, υλοποιήθηκε χάρη στη Φωτογραφική Λέσχη Ηλιούπολης και ειδικότερα τον Γιάννη Αυγέρη, ο οποίος επεξεργάστηκε τον «Φάκελο» με το υλικό από τα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights