Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΧρήσιμα

«Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Παρόν και Μέλλον» Κύκλος συζητήσεων στο πρώην Δημαρχείο Υμηττού

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένο τον Βουλευτή Άγγελο Συρίγο

Το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού εγκαινιάζει Κύκλο Συζητήσεων για το 2024 με ανθρώπους των Τεχνών, του Πνεύματος και της Πολιτικής.

Θα συζητηθούν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα της πόλης.

Αρχή θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. με την πρώτη συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Παρόν & Μέλλον» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Προσκεκλημένος ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Ν.Δ. & Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Ευάγγελος (Άγγελος) Συρίγος είναι αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι απόφοιτος των νομικών σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (1993-94) ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (2001-2003) και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015) και ως ειδικός γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαιδεύσεως στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Οκτώβριος 2007-Ιανουάριος 2009). Έχει επίσης υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα ελληνοτουρκικά και τη μεταναστευτική πολιτική από θέσεις ευθύνης. Έχει γράψει πολλά άρθρα για το διεθνές δίκαιο και την εξωτερική πολιτική και έχει εκδώσει επτά βιβλία.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights