ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΧρήσιμα

Εθελοντική αιμοδοσία από μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, το Σάββατο 13 Μαΐου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα, κάνοντας πράξη τον εθελοντισμό, προσκαλούν, όσους θέλουν και μπορούν, να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Η αιμοληψία θα γίνει το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, στο χώρο του Σχολείου, (Γ.Γεννηματά 34) από τις 9:00 έως τις 13:00.

 

Για την πρωτοβουλία αυτή, αντιπροσωπεία μαθητών/τριων συνοδευόμενη από την εκπαιδευτικό κα Αγγελική Κωνσταντά, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βύρωνα και ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Χρήστο Σπυρόπουλο. Ο Γρηγόρης Κατωπόδης συνεχάρη τους μαθητές/τριες για την κοινωνική ευαισθησία και τη διάθεση προσφοράς που επιδεικνύουν και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα βοηθήσει με όποιο τρόπο χρειαστεί στην υλοποίηση της αιμοδοσίας.

Από τη πλευρά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες τόνισαν ότι: «Το αίμα δεν παράγεται σε εργαστήρια αλλά μόνον στον ανθρώπινο Οργανισμό. Η προσφορά αίματος είναι κάτι σπουδαιότερο από αυτό που νομίζουμε και διαρκεί μόνο 10΄ λεπτά, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή. Επιπλέον είναι ωφέλιμη και για τον αιμοδότη, καθώς ισορροπεί τον σίδηρο στο αίμα, ενώ η τακτική αιμοδοσία βελτιώνει την ροή του αίματος, χαρίζοντας έτσι καλύτερη ποιότητα ζωής. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι στέκονται δίπλα στο πλευρό μας».

Στη διοργάνωση θα συμμετέχει, εκτός από το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Γονέων Βύρωνα, η εκπαιδευτική πλατφόρμα Twinning School και το Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγία Όλγα» που θα αναλάβει και την αιμοδοσία.

 

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights