ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΧρήσιμα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out” προσφορά του δήμου Βύρωνα

O Δήμος Βύρωνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4) υλοποιεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το πρωτοποριακό σεμινάριο “Walk me Out”, το οποίο αρχίζει την Κυριακή 2 Απριλίου.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στη βελτίωση των όρων ζωής των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων, εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες σχετικά με τη σχέση τους με το σκύλο, καθώς και στη διεύρυνση της κοινότητας των εθελοντών που σχετίζονται με φιλοζωικές δράσεις στους δήμους Βύρωνα και Καισαριανής. Απευθύνεται σε ενεργούς εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να γνωρίσει στα μυστικά του κόσμου των σκύλων.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη γλώσσα του σώματος του σκύλου, στους τρόπους μάθησης, σε εκπαιδευτικές τεχνικές καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς και τρόπους διόρθωσής τους. Θα παρουσιαστούν επίσης οι ιδιαιτερότητες της διαβίωσης ενός σκύλου σε καταφύγιο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενεργοί εθελοντές στο πεδίο της φιλοζωίας και οι τρόποι που τις αντιπαρέρχονται, με τον εκπαιδευτή Πέτρο Σιδερέα.

Η κτηνίατρος Χρυσούλα Παπαδοπούλου θα εισάγει στους κανόνες ευζωίας, τις ενδείξεις προβλημάτων υγείας και τις πρώτες βοήθειες και η δικηγόρος Μελίνα Μπουμπουρή στο διαρκώς μετασχηματιζόμενο νομικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς. Συμμετέχει ο εκπαιδευτής σκύλων Νίκος Βαβάτσικος, ο οποίος θα μιλήσει για τα αμφίπλευρα οφέλη της συνεργασίας με τους σκύλους στον τομέα του dog therapy και της έρευνας και διάσωσης.

Μετά το πέρας της θεωρητικής εκπαίδευσης, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν θα συνεχίσουν στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο αφορά επισκέψεις στο καταφύγιο της φιλοζωικής του Βύρωνα και την εφαρμογή των όσων διδάχτηκαν σε μια ομάδα επιλεγμένων σκύλων του καταφυγίου με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους καθώς και την κοινωνικοποίησή τους, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εύρεσης υιοθεσίας τους.

Οι συναντήσεις  θα πραγματοποιούνται στο ΚΑΠΗ Βύρωνα (Καλλιπόλεως 59, Βύρωνας) κάθε Κυριακή 11:00 – 13:00, αρχής γενομένης από την Κυριακή 2 Απριλίου και για ένα σύνολο έξι συναντήσεων (με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα).

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Το σεμινάριο είναι μια προσφορά του Δήμου Βύρωνα στους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Μόνη προϋπόθεση είναι η συνέπεια στις προγραμματισμένες συναντήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση psiderdogtraining@gmail.com με τίτλο “Συμμετοχή Walk me out” αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, περιοχή κατοικίας, και λίγα λόγια για τους λόγους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights