Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΧρήσιμα

Για τον Σεπτέμβρη ανανεώνει το ραντεβού του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, για το διδακτικό έτος 2022 – 2023, με την απονομή Βεβαιώσεων Εθελοντικής διδακτικής προϋπηρεσίας στους Καθηγητές για την πολύτιμη προσφορά τους και Βεβαιώσεις παρακολούθησης των μαθημάτων ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Νορβηγικά, Τούρκικα) και πληροφορικής στους ενήλικες μαθητές. Η απονομή έγινε στο Δημαρχείο της Δάφνης από τον Δήμαρχο Τάσο Μπινίσκο και την Αντιδήμαρχο και υπεύθυνη κοινωνικού φροντιστηρίου Γεωργία Σκιαδοπούλου και στο 4ο Γυμνάσιο Δάφνης από τον Εθελοντή Καθηγητή Πληροφορικής Ιωάννη Κωνσταντινίδη.

Με την πολύτιμη συμβολή Εθελοντών Εκπαιδευτικών το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού παρέχει πρόσθετη δωρεάν διδακτική στήριξη σε μαθήτριες/τες και απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που είναι δημότες ή κατοικούν στον Δήμο. Σκοπός της δομής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Κ.Φ.Δ.Δ.Υ.) είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, μέσω της ΔΩΡΕΑΝ παροχής εκπαιδευτικής στήριξης καθώς και η ισότητα με αξιοπρεπείς όρους στην πρόοδο, την παρεχόμενη παιδεία και τη διά βίου μάθηση.

«Έχουμε θέσει ανάμεσα στις προτεραιότητές μας, την κοινωνική προστασία, στήριξη και ισότητα στη μάθηση για τους συνανθρώπους μας, που πλήττονται οικονομικά», σημείωσε ο Δήμαρχος, Τάσος Μπινίσκος.

Οι Βεβαιώσεις προσφοράς Εθελοντικού έργου, που δόθηκαν στους Εθελοντές εκπαιδευτικούς για τη μέγιστη στήριξή τους στην υλοποίηση του προγράμματος, αναγράφουν αναλυτικά τις ακριβείς διδακτικές ώρες, που προσέφεραν και μπορούν να συμπεριληφθούν στο βιογραφικό σημείωμά τους.

«Η συνεχώς αυξανόμενη ενίσχυση του προγράμματος από αξιόλογους Εθελοντές εκπαιδευτικούς, δίνει ένα ξεχωριστό μήνυμα, για την αξία του εθελοντισμού και την προάσπιση ίσων ευκαιριών για όλους», τονίζει η Αντιδήμαρχος Γεωργία Σκιαδοπούλου.

Με το βλέμμα στο φθινόπωρο και την αισιοδοξία ότι όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα «αγκαλιάσουν» το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος, ευχήθηκαν στους μαθητές να αξιοποιήσουν σωστά τα νέα τους εφόδια, ενώ στους Εθελοντές εκπαιδευτικούς που συμπορεύτηκαν και στήριξαν το κοινωνικό έργο «της γνώσης» απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά τους!

  • Οι εγγραφές για τα χειμερινά τμήματα έχουν ήδη ξεκινήσει:

Email: frontistirio@dafni-ymittos.gov.gr – xenesglosses@dafni-ymittos.gov.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132050817

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights