ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΠεριβάλλον

Ήξερες ότι; (10/4/23)

Ήξερες ότι η Καισαριανή είναι η πρώτη πόλη της Αττικής που απέκτησε μονοπάτι με το όνομά της;

Το «Ήξερες ότι;» είναι μια θεματική καμπάνια του Δήμου Καισαριανής με στόχο να αναδεικνύει γνωστές ή λιγότερο γνωστές πληροφορίες για την Καισαριανή. Αυτή την εβδομάδα η στήλη είναι αφιερωμένη στο «Καισαριανή Trail»

Το Νοέμβριο του 2022 εγκαινιάστηκε το «Καισαριανή Trail» καθιστώντας την πόλη της Καισαριανής την πρώτη στην Αττική που αποκτά μονοπάτι με το όνομά της.

Το «Καισαριανή Trail» είναι το πρώτο από 12 μονοπάτια που σχεδιάζει η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, το Δήμο Καισαριανής και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Το σύνολο των μονοπατιών θα ονομάζεται «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL».

Κύριος στόχος είναι το σύμπλεγμα των μονοπατιών να λειτουργήσει ως ένας μηχανισμός προστασίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του πολιτισμικού και φυσικού πλούτου του Υμηττού. Το «Καισαριανή Trail» περιλαμβάνει 25 σημεία ενδιαφέροντος, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ιστορικά, καθώς και αναψυχής και αθλητισμού.

Απώτερος σκοπός να ενταχθεί η Καισαριανή στον τουριστικό χάρτη της Αθήνας ως ένας ‘πράσινος’, βιώσιμος τουριστικός προορισμός.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights