ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΠεριβάλλον

Κάλεσμα του Δήμου Βύρωνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης (18 Μαρτίου)

Ο Δήμος Βύρωνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης στις 18 Μαρτίου και διοργανώνει τη δική του γιορτή για την Ανακύκλωση και την Διαλογή στην Πηγή στον Δήμο Βύρωνα. Η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο Βύρωνα το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 11.00- 14.00.

Στόχος της γιορτής είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για την επέκταση της ανακύκλωσης με διαλογή των υλικών σε ξεχωριστούς κάδους, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν πάλι. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν πρώτες ύλες, ενέργεια και χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών.

Στο Δήμο Βύρωνα υπάρχουν ξεχωριστοί κάδοι για το χαρτί, το πλαστικό, το μέταλλο, το γυαλί, τα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών), τα κλαδέματα, τα ρούχα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα τηγανέλαια. Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι κάδοι αυτοί θα πολλαπλασιαστούν και θα αλλάξουν χρώματα,  προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα χρώματα που προβλέπονται, πλέον από  νόμο, για όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Βύρωνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία με τα σχολεία, αφού οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας. Ήδη τα σχολεία του Βύρωνα κάνουν διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων, ενώ πρόσφατα ο Δήμος διένειμε πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για τα θέματα καθαριότητας, πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και διαχείρισης απορριμμάτων.

Στην γιορτή της ανακύκλωσης θα υπάρχουν τα μέσα και τα υλικά της ανακύκλωσης και ακόμη: μικροφωνική με μουσική και μηνύματα, ζωγραφική με το εικαστικό εργαστήρι του Βύρωνα, face painting, μασκότ και άλλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights