ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΧρήσιμα

Κανένα ρούχο στα σκουπίδια! Ο Δήμος Βύρωνα αναβαθμίζει τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης

Ο Δήμος Βύρωνα επεκτείνει το δίκτυο ανακύκλωσής του με επιπλέον 50 κάδους ανακύκλωσης ρούχων. Έτσι συνολικά ο αριθμός τους θα φτάσει τους 70. Μεγάλος στόχος είναι λιγότερα ρούχα και παπούτσια στα σκουπίδια.

Σχετικά εξηγεί με ανακοίνωση του ο ίδιος ο Δήμος Βύρωνα:

«Ήρθε η Άνοιξη και μαζί της ο καιρός που ανοίγουμε και τις ντουλάπες μας για να κρύψουμε τα χειμωνιάτικα και να βγουν στην επιφάνεια τα καλοκαιρινά ρούχα! Τι γίνεται όμως με αυτά που δεν χρειαζόμαστε πια; Γι’ αυτό υπάρχουν οι ειδικοί κόκκινοι και μοβ κάδοι στους οποίους τοποθετούμε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ που δεν θέλουμε, συνεισφέροντας και στο περιβάλλον.

Πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης;

ΒΗΜΑ 1ο Τοποθετήστε τα καθαρά σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα.

ΒΗΜΑ 2ο Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο.

ΒΗΜΑ 3ο Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο.

Τι κάνουμε τα ρούχα : Μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου.  Στη συνέχεια ο ρουχισμός που περισσεύει διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τι άλλο πετυχαίνουμε

Αποτρέπουμε την απόρριψη στη χωματερή στη Φυλή, που είναι το μεγάλο οικολογικό πρόβλημα της Αττικής. Εξοικονομούμε πρώτες ύλες, ενέργεια  και περιορίζουμε την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα για αντιμετώπιση της απειλής των κλιματικών αλλαγών.  Εξοικονομούμε χρήματα από τα Δημοτικά τέλη  από την μη ρίψη επιπλέον όγκου αποβλήτων στη χωματερή».

 

Που υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης ρούχων στο Βύρωνα

Δείτε που μπορείτε να ανακυκλώσετε ρούχα και να βρείτε τους κοντινότερους κόκκινους και μοβ κάδους ανακύκλωσης, εδώ: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?cat=604

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights