ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΠεριβάλλον

Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών, για το έτος 2023 στο Δήμο Καισαριανής

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτικής Προστασίας,  Τουρισμού & Οικολογίας του Δήμου Καισαριανής, κ. Μάνος Κιτσέλλης με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε το κοινό σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου

Συγκεκριμένα από 1ης Μαïου έως 31 Οκτωβρίου 2023 & σύμφωνα με την υπ’ αρ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη που εγκρίθηκε από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Αρίθμ. Φύλλου 2549 Τεύχος Β΄ 19-4-23), οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από τα όρια τους, υποχρεούνται, μέχρι 30 Απριλίου 2023, να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους.

Ο «καθαρισμός» περιλαμβάνει απομάκρυνση ξερών και σπασμένων δέντρων,κλαδιών, ξερών χόρτων, φύλλων κ.λπ., που βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστο 3μ. από κτίσματα, καθώς και την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών και των υπολειμμάτων του καθαρισμού, προς αποφυγή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν προβούν στον καθαρισμό μέχρι την 30η Απριλίου οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών.

Μετά την παρέλευση άπρακτης της παραπάνω προθεσμίας, τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο Δήμος.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 άρθρου 94 παρ.1 περιπτ.26, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 0,50 /μ2 και βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων & επικαρπωτών η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων.

Επιπλέον, προβλέπεται η υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του ποινικού Κώδικα.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights