ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Με αίτημα «Stop Killing Gaza» το πλοίο της ειρήνης στον Πειραιά

Το Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ) υποδέχτηκε για μια ακόμα φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια, το Πλοίο της Ειρήνης στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΠΑΔΟΠ αναφέρει:

«Το  εξ Ιαπωνίας προερχόμενο Πλοίο της Ειρήνης (Peace Boat) κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιώντας  το παγκόσμιο ταξίδι του, με  χίλιους οκτακόσιους επιβάτες.

Τούτη τη φορά, το αίτημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ειρήνη με δικαιοσύνη και φόντο τις τραγικές εξελίξεις στην ιστορική Παλαιστίνη. Ειδικότερα, ο κατάπλους στο πρώτο λιμάνι της χώρας μας, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε με την απαίτηση «Stop Killing Gaza», ενώ στη σχετική ανακοίνωση δεν παραβλέπονται οι φρικαλεότητες της Χαμάς εναντίον αμάχων εντός του Ισραήλ.

Φιλειρηνικοί και οικολογικοί φορείς, καθώς και η Παλαιστινιακή κοινότητα της Αττικής υποδέχτηκαν το πλοίο από κοινού με φορείς και προσωπικότητες του Πειραιά. Ειδικότερα, την υποδοχή οργάνωσαν και συμμετείχαν η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, το ΠΑΔΟΠ, η κίνηση Φίλοι της Φύσης», ενώ θα λάβουν μέρος η δομή «Αλληλεγγύη για Όλους» και ο απερχόμενος δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Πολλοί εκ των επιβατών θα ακολουθήσουν πλούσιο τουριστικό πρόγραμμα, ενώ θα γίνει και ακτιβιστική παρέμβαση καθαρισμού της παραλίας Βοτσαλάκια του Πειραιά.

Επίσης, τιμήθηκε το απόγευμα και ώρα 17.00 το ιαπωνικό πλοίο, που το 1922 είχε σώσει πολλούς πρόσφυγες από τη Σμύρνη, τους οποίους δεν παραλάμβαναν άλλα πλοία.

Διαχρονική και αδιατάρακτη η σχέση ειρήνης και διεθνούς Αλληλεγγύης».

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights