ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΥγεία

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Γνωριμία με τη Ρεφλεξολογία”, στις 3 & 4 Μαΐου 2023

Η εκδήλωση  «Γνωριμία με την Ρεφλεξολογία», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων και πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαϊου 2023, στο Κ.Α.Π.Η. της Αγ. Τριάδας, απέσπασε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους δημότες του Βύρωνα. Την  εκδήλωση, προλόγισε η επισκέπτρια υγείας Βασιλική Παναγιωτακοπούλου.

Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εισήγηση από τη ρεφλεξολόγο, κα Αναστασία Δέδε  κατά τη διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική, φυσική, συμπληρωματική, χωρίς φάρμακα, μέθοδος φροντίδας και υποστήριξης του οργανισμού. Βασίζεται, στην ύπαρξη ζωνών και αντανακλαστικών σημείων, κυρίως στα πέλματα και τις παλάμες, τα οποία αντιστοιχούν σε όλα τα όργανα και τα συστήματα του σώματος. Στα πέλματα καταλήγουν 7.500 νευρικές απολήξεις.Από επιστημονικές έρευνες σε όλον τον κόσμο, το στρες και άγχος είναι κατά 75% παράγοντες ασθενειών και ανισορροπιών. Η Ρεφλεξολογία, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος για να επιφέρει στον οργανισμό την τόσο πολύτιμη, βαθιά χαλάρωση, που έχει ανάγκη, που χρειάζεται

Οι συνεδρίες ρεφλεξολογίας είναι μια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στην αρχή ότι υπάρχει μια στενή σχέση μεταξύ των ποδιών και των διαφόρων οργάνων του σώματος. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας , ο επαγγελματίας ασκεί ελαφρές πιέσεις σε διάφορα σημεία στα πόδια του ασθενούς, προκειμένου να διεγείρει το σώμα και να βοηθήσει στην επίτευξη αρμονίας και ισορροπίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συμμετείχαν 45 άτομα, τα οποία, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ρεφλεξολόγους και να απολαύσουν μια 15λεπτη εφαρμογή στα πέλματά τους. Κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων είναι ότι, μετά από μια συνεδρία ρεφλεξολογίας, νιώθουμε ήρεμοι, χαλαροί και ίσως με ένα αίσθημα ευφορίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ρεφλεξολόγοι: Γιωτάκη Κωνσταντίνα, Δέδε Αναστασία, Λεοντίτση Σοφία καθώς και οι Εθελοντές Ρεφλεξολόγοι Χαρά Πουλάκου (πρόεδρος Σ.Ε.Ρ. ), Νίκος Βούζας ( γενικός γραμματέας Σ.Ε.Ρ. ), Ευγενία Κατοπόδη, Κατερίνα Σαμψών, Ελένη Καραγιάννη, Ντεάρτο Ράπο, Κορέντζελος Δημήτριος, Γκαμπριέλα Λαζέα, η σπουδάστρια ρεφλεξολογίας Δήμητρα Σταθάκου και ο φίλος της ομάδας διοργάνωσης, Γιάννης Ασπρούλης.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Σπυρόπουλος. Παρέστησαν επίσης, αλλά και συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Κόκκαλης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σοφία Δασκαλάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Υγείας κ. Μαριλίνα Μπαδικιάν.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights