ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΠολιτισμός

Ο Αντιδήμαρχος του Νότιγχαμ Παύλος Κοτσώνης επισκέφθηκε το Δήμο Βύρωνα

Περιθώρια για ευρύ πεδίο συνεργασίας

Πλουσιότατη ήταν η ανταλλαγή απόψεων της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού της πόλης του Νότιγχαμ (City of Nottingham) Παύλο Κοτσώνη που επισκέφθηκε τον Βύρωνα.

Το ενδιαφέρον  του  Συνδέσμου Μπάιρον για το Νότιγχαμ πηγάζει από το γεγονός ότι πρόκειται για την πατρίδα του Λόρδου Βύρωνα, όπου και το πατρογονικό σπίτι του κορυφαίου των φιλελλήνων, το περίφημο   Newstead Abbey, το οποίο εδώ και δεκαετίες λειτουργεί ως μουσείο μεγάλης διεθνούς επισκεψιμότητας, με ευθύνη του δήμου Νότιγχαμ και ειδικότερα του Παύλου Κοτσώνη που είναι υπεύθυνος για τον τομέα του πολιτισμού.

Στα πλαίσια αυτά ο δήμος του Βύρωνα έχει συνάψει και υλοποιεί συμφωνία φιλίας με τον δήμο του Νότιγχαμ, καθώς οι δύο δήμοι προγραμματίζουν από κοινού σειρά εκδηλώσεων σε όλη την διάρκεια του 2024 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα και τα 100 χρόνια από την ίδρυση το 1924 της πόλης του Βύρωνα στις παρυφές του Υμηττού. Για να τιμηθούν τότε τα 100 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή της ελευθερίας των λαών, ο Συνοικισμός Παγκρατίου Προσφύγων της Μικράς Ασίας, μετονομάστηκε σε Συνοικισμό Βύρωνα.

Ο κ.Παύλος Κοτσώνης, Έλληνας Αντιδήμαρχος Πολιτισμού της πόλης του Νότιγχαμ γενέτειρας του Λόρδου Βύρωνα, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μπάιρον  Πάνο Τριγάζη στην πλατεία Αγίου Λαζάρου. Μαζί τους τα μέλη του Συνδέσμου Δήμητρα Νούση, Ρένα Παπαγεωργίου και Αναστασία Μελαχροινίδου.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights