Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΥγεία

Ο Δήμος Δάφνης- Υμηττού ρίχνεται στον αγώνα για την ενίσχυση των αποθεμάτων μυελού των οστών

Ο Δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού Τάσος Μπινίσκος και η Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Γεωργία Γρ. Σκιαδοπούλου, με αφορμή την 16η Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών), ανακοίνωσαν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού. Πιο συγκεκριμένα γνωστοποίησαν την πρόθεση του Δήμου να συμμετέχει στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «’Όραμα Ελπίδας». Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος προτίθεται να δημιουργήσει, τοπικό κέντρο ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων εθελοντών δοτών, μέσω στοματικού επιχρίσματος.

«Η μεταμόσχευση του μυελού των οστών είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων καρκίνου, ιδιαίτερα για τις λευχαιμίες, τα λεμφώματα,  ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Όταν ο ασθενής δεν βρίσκει συμβατό δότη στο οικογενειακό του περιβάλλον, (η πιθανότητα συμβατότητας ανάμεσα στα αδέρφια είναι περίπου 30%), η ζωή του εξαρτάται από την εύρεση συμβατού εθελοντή δότη. Ο χαμηλός αριθμός των εθελοντών  δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κοινωνικών κ οικονομικών προβλημάτων στη χώρα μας και η ανάγκη για τη διευκόλυνση της διαδικασίας συλλογής μοσχευμάτων, για την πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Το 2012 το Σωματείο « Σύλλογος Όραμα Ελπίδας», επιθυμώντας να συμβάλλει ενεργά στην έλλειψη συμβατών μοσχευμάτων, δημιούργησε την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την έννοια της προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών. Με τις δράσεις που έχουν αναπτύξει και την εγγραφή χιλιάδων νέων εθελοντών που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην προαγωγή της υγείας.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., επιθυμώντας να συμμετέχει στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «’Οραμα Ελπίδας», προτίθεται να δημιουργήσει, τοπικό κέντρο ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων εθελοντών δοτών,  μέσω στοματικού επιχρίσματος.

Η Δημοτική Αρχή Δάφνης – Υμηττού, στοχεύοντας στην ανάδειξη της αναγκαιότητας για εθελοντική προσφορά, ευελπιστεί να συμβάλλει στην αύξηση συμβατών μοσχευμάτων, για την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων μεταμοσχεύσεων.

Ακόμα και η πιο σκληρή ασθένεια, μπορεί να νικηθεί με οδηγό την Ελπίδα!»

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights