Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΧρήσιμα

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού συμμετέχει στο Πρόγραμμα συλλογής βρεφικών ειδών «BabyBank»

Στο Πρόγραμμα «BabyBank» της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Φαιναρέτη» θα συμμετέχει ο Δήμος Δάφνης- Υμηττού. Η υλοποίηση γίνεται  μέσω του Κέντρου Κοινότητας  του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται να λάβουν πληροφορίες  και να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας για την πληρέστερη ενημέρωση και για την καταγραφή των εκάστοτε αναγκών τους.

Το Πρόγραμμα «Baby Bank» είναι ένα πρόγραμμα συλλογής και δωρεάν διανομής βρεφικών ειδών και εξοπλισμού (καρότσια, κούνιες, ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, προϊόντα περιποίησης, παιχνίδια, βιβλία κ.ά), για βρέφη, νήπια και παιδιά από 0 έως 5 ετών που αποσκοπεί στην ανακούφιση οικογενειών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των πρώτων ετών της γονεϊκότητας, διασφαλίζοντας το καλύτερο ξεκίνημα για τη δική τους ζωή μέσα από έναν βιώσιμο τρόπο συλλογής, διαλογής και προσφοράς ειδών.

Επιπλέον, στόχος του προγράμματος αποτελεί, η συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της επαναχρησιμοποίησης ή/και ανακύκλωσης βρεφικών ειδών και εξοπλισμού. Το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στην εξοικονόμηση και αποδοτικότερη χρήση περιβαλλοντικών πόρων και ενέργειας, στην αύξηση του χρόνου ζωής των προϊόντων και στη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να δημιουργήσει την πρώτη Baby Bank στην Ελλάδα που θα εδρεύει στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και θα λειτουργεί αρχικά στην Περιφέρεια Αττικής με απώτερο στόχο την πανελλαδική επέκταση της τα επόμενα έτη.

Την έρευνα, επιστημονική εποπτεία και συντονισμό για τη εύρυθμη υλοποίηση του προγράμματος εκ μέρους του Δήμου Δάφνης – Υμηττού έχει η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Σταματέλου.

Πληροφορίες για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Baby Bank»:

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός, Γραφείο 1 – Ευαγγελία Σταματέλου, Ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας

Τηλέφωνο: 213 2037822-2132037823

Email: Kentrokoinotitas@dafni-ymittos.gov.gr

stamatelou@dafni-ymittos.gov.gr

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights