ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής δεν ξεχνά τα αδεσποτάκια

Στις 4 Απριλίου του 2023 ο Δήμος Καισαριανής τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Υιοθεσίας και συλλογής ξηράς τροφής»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καισαριανής, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι με μεγάλη επιτυχία.

Συγκεντρώθηκαν 50 κιλά ζωοτροφών τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του δικτύου φιλόζωων εθελοντών στα διάφορα σημεία σίτισης των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Ειδική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Γ1 του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής, συνοδεία της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου κας Μυγδάλη και δύο φιλόζωων καθηγητριών που θέλησαν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με μια χαριτωμένη άστεγη Καισαριανιώτισσα σκυλίτσα ονόματι Μάχη, η οποία φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων Βύρωνα.

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καισαριανής με τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου κα Μυγδάλη, δύο καθηγήτριες και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας & Προαγωγής Υγείας Γιώργο Φασκιώτη

Η Μάχη είναι 5 ετών, στειρωμένη και εμβολιασμένη, σε αναζήτηση ενός σπιτιού που θα της προσφέρει αγάπη και θαλπωρή. Είναι πολύ φιλική και χαδιάρα!

Την επίβλεψη της εκδήλωσης είχε η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καισαριανής και Υπεύθυνη Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς, κα Σοφία Πατηνιώτη.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η κα Χρυσούλα, εθελόντρια του χώρου φιλοξενίας Βύρωνα, η οποία μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της υιοθεσίας, για τη σοβαρότητα της απόφασης να υιοθετήσουμε ένα κουτάβι, το οποίο δεν είναι κάποιο λούτρινο που αργότερα μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας & Προαγωγής Υγείας Γιώργος Φασκιώτης, με την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καισαριανης και Υπεύθυνη Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς, κα Σοφία Πατηνιώτη, την εθελόντρια του χώρου φιλοξενίας Βύρωνα κα Χρυσούλα και την χαριτωμένη Μάχη που αναζητά σπίτι

Στα όρια του Δήμου Καισαριανής ή υπό την φροντίδα του υπάρχουν συνολικά 10 αδέσποτα σκυλάκια, τα οποία βρίσκονται σε προσωρινή φιλοξενία και αναζητούν ένα μόνιμο σπίτι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Σπύρος Αγγέλης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με την παράταξη «Δύναμη Ζωής», με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου και ο Νίκος Ανδρουλακάκης, πρώην Αντιπεριφερειάρχης και Υποψήφιος Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας & Προαγωγής Υγείας Γιώργος Φασκιώτης με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής με την παράταξη «Δύναμη Ζωής», με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, κο Σπύρο Αγγέλη

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας & Προαγωγής Υγείας Γιώργος Φασκιώτης με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και Υποψήφιο Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κο Νίκο Ανδρουλακάκη και την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καισαριανης και Υπεύθυνη Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς, κα Σοφία Πατηνιώτη

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής σχεδιάζει για τους επόμενους μήνες, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, επισκέψεις στα σχολεία με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την υιοθεσία αδέσποτων, τη φροντίδα και τη σημασία της απέναντι στους τετράποδους φίλους του ανθρώπου.

 

 

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights