ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΧρήσιμα

Ο Δήμος Καισαριανής βάζει stop στη διέλευση οχημάτων εντός του Σκοπευτηρίου

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Καισαριανής: ξεκαθαρίζει ότι απαγορεύεται η είσοδος, η διέλευση και η στάθμευση μηχανοκίνητων οχημάτων εντός του Πάρκου του Σκοπευτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται δυστυχώς αυξημένα φαινόμενα εισόδου, διέλευσης και στάθμευσης μηχανοκίνητων οχημάτων, κυρίως δικύκλων, εντός του Πάρκου του Σκοπευτηρίου.

Πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα, βάσει του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών του.

Το Πάρκο του Σκοπευτηρίου φιλοξενεί εντός του, πέραν του Μνημείου των Εκτελεσθέντων, αρκετές παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πρασίνου, τα οποία συνολικά προορίζονται για την αναψυχή, άθληση και κοινωνική συναναστροφή των δημοτών της Καισαριανής, των γειτονικών δήμων και του συνόλου των επισκεπτών του.

Δυστυχώς μια μερίδα συμπολιτών μας δεν σέβεται ούτε τους κανόνες χρήσης του δημόσιου χώρου, ούτε καν τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Η Δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα, προβαίνει σε μια σειρά από τεχνικές παρεμβάσεις στις εισόδους του πάρκου, ώστε να εμποδίσει τα μηχανοκίνητα οχήματα να εισέρχονται στο πάρκο. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδος.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, έστειλε σχετική επιστολή και πραγματοποίησε ραντεβού με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση και οι κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και κατατέθηκε αίτημα για την αύξηση των περιπολιών και των ελέγχων εντός του πάρκου.

Ενημερώνουμε όλους τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, τα οποία πραγματοποιούν διανομή (delivery), ότι η είσοδος πάσης φύσεως μηχανοκίνητων οχημάτων εντός του Σκοπευτηρίου απαγορεύεται!

Ζητούμε τη συνεργασία όλων, με σεβασμό απέναντι στο πάρκο και πρωτίστως στην ανθρώπινη ζωή».

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights