ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα ΚαισαριανήςΠεριβάλλον

Ο Δήμος Καισαριανής υπενθυμίζει τη σημασία της ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ

Ο Δήμος Καισαριανής, από το Δεκέμβριο του 2020 έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και αξεσουάρ μέσω της εταιρίας RECYCOM, με στόχο τη συλλογή ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ ένδυσης υπό καθεστώς σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ο Δήμος αποκομίζει ένα ετήσιο έσοδο από την εταιρία, το οποίο διατίθεται για τη στήριξη των Κοινωνικών δομών της πόλης καθώς και πλήρη κάλυψη των αναγκών της κοινωνικής ιματιοθήκης.

Χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του 2021, μέσω των κόκκινων κάδων συλλέχθηκαν 43.310 κιλά ειδών ρουχισμού, ενώ για το 2022, συγκεντρώθηκαν 46.200!

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Καισαριανής υπενθυμίζει τη σημασία της ανακύκλωσης στους κόκκινους και μωβ κάδους, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία καθώς και τα πλεονεκτήματα που αποκομίζουμε. Συγκεκριμένα:

«Αλλαγή των εποχών – Καιρός για ανανέωση!
Τώρα που είμαστε στην καρδιά της άνοιξης και αλλάζουμε τις γκαρνταρόμπες μας από τα χειμωνιάτικα στα καλοκαιρινά, είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε τι ρούχα θέλουμε να κρατήσουμε και ποια μπορούμε να δώσουμε στην ανακύκλωση για να φορεθούν από άλλους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Σημαντική υπενθύμιση:
Τοποθετούμε στους κόκκινους και μωβ κάδους καθαρά ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ ένδυσης, σε καλή κατάσταση (όχι σκισμένα κλπ).
Οδηγίες:
ΒΗΜΑ 1ο: Τοποθετήστε τα καθαρά σας ρούχα, παπούτσια ή άλλα υφασμάτινα προϊόντα σε μια καθαρή τσάντα
ΒΗΜΑ 2ο: Βεβαιωθείτε ότι η χειρολαβή είναι τραβηγμένη μέχρι κάτω και τοποθετήστε την τσάντα σας στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο
ΒΗΜΑ 3ο: Σπρώξτε το χερούλι προς τα πάνω και βεβαιωθείτε ότι η τσάντα βρίσκεται μέσα στον κάδο

Που καταλήγουν τα ρούχα που αφήνουμε στους κόκκινους και μωβ κάδους
Μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, μέσω των υπηρεσιών των Δήμων με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία RECYCOM.

Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης (λόγω έλλειψης εργοστασίου διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στην Ελλάδα) με σκοπό την επανάχρηση.

Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης ειδών ρουχισμού μέσω της RECYCOM

Από το 2012 έως και σήμερα, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης της RECYCOM, 18,690,905 κιλά ρουχισμού αποτράπηκαν από τη ρίψη σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής!Αυτό σημαίνει ουσιαστική συνεισφορά όχι μόνο στο συνάνθρωπο αλλά και στο περιβάλλον: καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για αντιμετώπιση της απειλής των κλιματικών αλλαγών.Βοηθάμε τον συνάνθρωπο, μειώνουμε τον όγκο σκουπιδιών που καταλήγει σε χωματερές και υγειονομικούς τόπους ταφής απορριμμάτων, ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου και την Κοινωνική Ιματιοθήκη!»

Για να δείτε τα σημεία όπου οι κόκκινοι κάδοι είναι τοποθετημένοι στην Καισαριανή, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Δήμος Καισαριανής – Recycom

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights