Επικαιρότητα

Ο μήνας ξενοιασιάς χαράς, έρωτα ο πιο ερωτικός, ρομαντικός μήνας

Αύγουστος… Το όνομα στο μήνα αυτό δόθηκε 8 πχ από τον Αύγουστο Καίσαρα για να τιμήσει τον θάνατο της Κλεοπάτρας, η οποία έθεσε τέλος στην ζωή της στις 12 Αυγούστου του 30 πχ.

Η 31 Αυγούστου γιορταζόταν ως παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Στο Αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και όνομα του ήταν Μεταγειτνιών και είχε 29 μέρες. Αντιστοιχούσε με το χρονικό διάστημα 24 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου. Κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο ήταν ο έκτος μήνας και αρχικά ονομαζόταν Sextilis με 31 ημέρες. Υπάρχουν και διάφορες άλλες λαϊκές ονομασίες. Συκολόγος, Τραπεζοφόρος κ.α.

Οι δώδεκα πρώτες μέρες λέγονται “μερομήνια” (κάθε μέρα  και ένας μήνας), αυτές προλέγουν τον καιρό του αντίστοιχου σε αριθμό μήνα. Οι μέρες αυτές τις λέγανε και “δρίμες” Δεν έπρεπε να κόψουν σταφύλια, σύκα, δεν μπορούσε κάποιος να πάει θάλασσα ,ούτε να πλύνει Ο Αύγουστος είναι γνωστός για τον Δεκαπενταύγουστο και για το αυγουστιάτικο φεγγάρι Είναι ο μήνας ξενοιασιά,ς χαράς, έρωτα. Ο πιο ερωτικός, ρομαντικός μήνας Ο μήνας που έφερε μεγάλη επιτυχία σε καλλιτέχνες με τρυφερά κομμάτια τραγουδιών που υμνούν τον Αύγουστο και το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Υπάρχουν πολλές παροιμίες για αυτόν τον υπέροχο μήνα…

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button