
Σε ποιόν δεν αρέσει το άλειμμα φουντουκιού με την πλούσια σοκολατένια γεύση; Τώρα μπορείτε να το φτιάξετε και στο σπίτι με αυτήν την πανεύκολη συνταγή. Με 5 μόνο υλικά, χωρίς καθόλου συντηρητικά και εξίσου απολαυστικό – πάνω στο ψωμί, σε κρέπες, σε βάφλες ή και σκέτο! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε…
ΥΛΙΚΑ
120γρ φουντούκια
120γρ καστανή ζάχαρη
60ml ελαιόλαδο
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200ml γάλα, κατά προτίμηση πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα φουντούκια (σε μια στρώση) και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντάς τα λίγο στη μέση του ψησίματος (για να πάρουν χρώμα γύρω-γύρω).
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την κρατάμε χλιαρή. Ζεσταίνουμε λίγο και το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό.
- Τοποθετούμε τα ψημένα φουντούκια μέσα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα τρίβουμε μεταξύ τους μέσα στην πετσέτα ώστε να φύγει η περισσότερη από τη φλούδα τους.
- Ρίχνουμε τα φουντούκια ζεστά σε μπλέντερ ή δυνατό μούλτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ξεκινάμε να δουλεύουμε το μείγμα μας και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή, ομογενοποιημένη πάστα – μπορεί να πάρει από 2 ως 5-6 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατό μπλέντερ έχουμε.
- Με το μπλέντερ σε λειτουργία, ρίχνουμε αργά στο μείγμα μας το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τη χλιαρή σοκολάτα και το χλιαρό γάλα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και να είναι απαλό.
- Αποθηκεύουμε το άλειμμά μας σε αποστειρωμένο βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφού μείνει 4-5 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει, είναι έτοιμο. Απλώνουμε σε ψωμί ή παίρνουμε ένα κουτάλι… και απολαμβάνουμε!
Tips για σίγουρη επιτυχία:
- Το ελαιόλαδο δίνει στη σπιτική μερέντα μας καλύτερη υφή και πι0ο πλούσια γεύση. Αν όμως θέλουμε να μειώσουμε τις θερμίδες, μπορούμε να βάλουμε μικρότερη ποσότητα.
- Αν είναι πολύ σφιχτό όταν το βγάζουμε από το ψυγείο και δεν απλώνεται εύκολα, το αφήνουμε για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα, αν αντέξει τόσο!
© https://zoipress.gr/
Ένα σχόλιο