
Brownies με τριπλή σοκολάτα
Αναζητείτε ένα πλούσιο επιδόρπιο στο οποίο δεν θα μπορέσει κανείς ν’ αντισταθεί; Μόλις το βρήκατε! Ακόμα κι ένα μικρό τετραγωνάκι αρκεί για να στείλει τον καθένα σε έναν σοκολατένιο γευστικό παράδεισο…
ΥΛΙΚΑ
200γρ κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια,
50γρ κουβερτούρα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια,
225γρ βούτυρο ανάλατο
3 αυγά
325γρ καστανή ζάχαρη, περασμένη στο μούλτι για να γίνει ψιλή
2 βανίλιες
150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
200γρ λευκή κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Στρώστε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20εκ. Χ 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετήστε την κουβερτούρα και την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε ένα μπωλ που να αντέχει τη θερμότητα, και τοποθετήστε το μπωλ πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει ώστε να λιώσουν οι κουβερτούρες. Ανακατέψτε τις με το βούτυρο ώστε να ενωθούν σε μια λεία σάλτσα σοκολάτας. Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέστε τα αυγά, την καστανή ζάχαρη και τις βανίλιες. Χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν, και προσθέστε τη σάλτσα σοκολάτας ώστε να ενσωματωθεί κι αυτή.
- Σταματήστε το χτύπημα με το μίξερ και προσθέστε το αλεύρι. Ενσωματώστε το με κουτάλι ή σπάτουλα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμάτια της λευκής κουβερτούρας.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να κάνει μια γυαλιστερή κρούστα και το εσωτερικό να είναι σχεδόν ψημένο. Αφήστε να κρυώσει μέσα στο ταψί και κόψτε σε 20 κομμάτια.
Tips για σίγουρη επιτυχία:
- Μην κόψετε τη λευκή σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια γιατί θα λιώσουν στο ψήσιμο και θα χαθούν μέσα στο σοκολατένιο μείγμα. Τα κομματάκια είναι προτιμότερο να είναι τουλάχιστον των 2 εκατοστών.
- Μην αφήσετε το γλυκό στο φούρνο παραππανω από ό,τι λέει η συνταγή. Θέλουμε να είναι κάπως μαλακό στο κέντρο όταν τελειώσει το ψήσιμο, και έτσι κι αλλιώς όσο κρυώνει θα σφίγγει.
- Διατηρείται εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες.
© https://zoipress.gr/
Ένα σχόλιο