
Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και τέλεια για συγκεντρώσεις και πάρτι, ή απλά για να αξιοποιήσετε το κοτόπουλο που περίσσεψε δημιουργώντας κάτι διαφορετικό. Θα κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει υπέροχα και όλοι θα θέλουν να το δοκιμάσουν!
ΥΛΙΚΑ
Για το δαχτυλίδι:
3 συσκευασίες έτοιμη ζύμη για μικρά κρουασάν (ή 2 για μεγάλα)
350γρ κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
1 κούπα κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κούπα σάλτσα μπάρμπεκιου
120γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Για το ντιπ γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
2 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. αποξηραμένος μαϊντανός
1/2 κ.γ. άνηθος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε πρώτα το ντιπ γιαουρτιού. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Αν το θελουμε λίγο πιο αραιό, προσθέτουμε λίγο ακόμα μηλόξιδο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Σε ένα μικρότερο μπωλ βάζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού μας. Ανοίγουμε μια-μια τις συσκευασίες της ζύμης για κρουασάν, ξεχωρίζουμε τα τρίγωνα και ξεκινάμε να τα τοποθετούμε ένα-ένα γύρω από τη βάση του μπωλ, έτσι ώστε οι μύτες των τριγώνων να κοιτούν προς τα έξω σχηματίζοντας έναν ήλιο με ακτίνες. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι συσκευασίες, φροντίζοντας ο «ήλιος» μας να έχει όσο περισσότερες ακτίνες μπορούμε.
- Απλώνουμε το μισό τριμμένο τυρί στον κύκλο που σχηματίζουν οι βάσεις των τριγώνων της ζύμης. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι τοποθετούμε από πάνω το μείγμα του κοτόπουλου. Όταν αυτό τελειώσει, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Αφαιρούμε το μπωλ που είχε μέσα το τυρί απο το κέντρο του «ήλιου».
- Παίρνουμε μια-μια «ακτίνα» ζύμης και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, και συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο με όλες τις μύτες των τριγώνων, μέχρι να σχηματιστεί το δαχτυλίδι μας.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά, ή μέχρι να πάρει η ζύμη ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε σε στρογγυλή πιατέλα.
- Βγάζουμε το ντιπ γιαουρτιού από το ψυγείο το ανακατεύουμε ξανά και το σερβίρουμε σε ένα μπωλ. Κόβουμε σε φέτες το δαχτυλίδι μας και τοποθετούμε το μπωλ στο κέντρο του.
- Παίρνουμε μια φέτα,, βουτάμε στο ντιπ και… απολαμβάνουμε!
Tips για σίγουρη επιτυχία:
- Το δαχτυλίδι διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες και αποτελεί ένα πολύ νόστιμο σνακ ή και μεσημεριανό, με συνοδεία σαλάτας την επόμενη μέρα.
- Το ντιπ διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
© https://zoipress.gr/
Δείτε παρακάτω προηγούμενες Συνταγές τις Κυριακής: