
Κανείς δε λέει όχι σε μια φρεσκοψημένη πίτσα, πόσο μάλλον όταν γίνεται τόσο εύκολα! Με τη ζύμη που σας προτείνουμε, χωρίς μαγιά, μέσα σε λίγη ώρα το σπίτι σας θα μοσχομυρίζει. Δεν θα μείνει ψίχουλο!
ΥΛΙΚΑ
(για μια πίτσα με διάμετρο περίπου 35-40εκ)
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ζύμωμα και το άνοιγμα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα της ζύμης
2/3 της κούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι να βραχεί το αλεύρι, και στη συνέχεια ζυμώνουμε για λίγο, ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη μας στο μπωλ σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας. Αδειάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 0,5-1 εκατοστό, ανάλογα με το πόσο παχιά τη θέλουμε. Τη μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Αλείφουμε τη ζύμη μας με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Προσθέτουμε σάλτσα και υλικά της αρεσκείας μας και ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο για ακομα 20 λεπτά.
- Βγάζουμε την πίτσα μας από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και… απολαμβάνουμε!
Tips για σίγουρη επιτυχία:
-
- Το αρχικό ψήσιμο χωρίς τα υλικά εξασφαλίζει ότι το τυρί μας δεν θα καεί και τα λαχανικά, αν έχουμε χρησιμοποιήσει, θα παραμείνουν ζουμερά.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
© https://zoipress.gr/
Δείτε παρακάτω την προηγούμενη Συνταγή τις Κυριακής:
Ένα σχόλιο