Επικαιρότητα

Οι συνταγές της Κυριακής 24/9/2023

Σπιτική Snickers

Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, έχουμε κάποια στιγμή λιγουρευτεί τη λαχταριστή σοκολάτα με την καραμέλα και τα φυστίκια που βλέπουμε στα περίπτερα, αλλά ίσως διστάζουμε λόγω των θερμίδων και των πολλών συντηρητικών και «κακών» λιπαρών με τα οποία μπορεί να μας φορτώσει. Κι όμως, μπορούμε να τη φτιάξουμε και στο σπίτι, με «κανονικά» υλικά, και να την απολαύσουμε με πολύ λιγότερες ενοχές!

ΥΛΙΚΑ
Για τη στρώση νουγκά:
200γρ φυστίκια peanuts, ψημένα και αλατισμένα
100γρ φυστικοβούτυρο, απαλό
75γρ ζάχαρη άχνη
30γρ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 βανίλια
2 κ.σ. μέλι
Για τη στρώση φυστικιού:
140γρ φυστίκια peanuts, ψημένα και αλατισμένα
Για τη στρώση καραμέλας:
200γρ ζάχαρη
30γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, με 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
225γρ κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε τη στρώση του νουγκά. Προσθέτουμε στο μούλτι τα φυστίκια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια σαν χοντρά ψίχουλα, αλλά προσέχουμε να μην τα δουλέψουμε παραπάνω και μας γίνουν αλοιφή. Τα ρίχνουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  2. Στρώνουμε ένα τάπερ, περίπου 25 Χ 15εκ, με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα σε αυτό τη ζύμη του νουγκά. Την απλώνουμε ώστε να έχουμε μια στρώση με ομοιόμορφο πάχος και την ισιώνουμε από πάνω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια σπάτουλα.
  3. Απλώνουμε από πάνω τα φυστίκια και αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να βάλουμε το τάπερ μας στο ψυγείο για 15-20 λεπτά αν έχει ζέστη στην κουζίνα μας, για να σφίξει περισσότερο η ζύμη.
  4. Ετοιμάζουμε την καραμέλα. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και απλώνουμε ομοιόμορφα. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει, αρχίζουμε να ανακατεύουμε ώστε να σιγουρευτούμε ότι δεν θα κολλήσει και ότι θα λιώσει όλη εντελώς. Όταν έχει λιώσει και είναι διάφανη, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, ώσπου η κρέμα να έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καραμέλα και αυτή να αρχίσει να πήζει και να αποκτήσει μια πλούσια, κρεμώδη υφή.
  5. Απομακρύνουμε το τηγάνι από το μάτι και αμέσως περιχύνουμε με τη ζεστή καραμέλα τη βάση του γλυκού μας. Απλώνουμε ομοιόμορφα την καραμέλα να πάει παντού και να σκεπάσει τα φυστίκια. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά.
  6. Αφού η καραμέλα έχει σχετικά σκληρύνει, αφαιρούμε το γλυκό από το τάπερ ανασηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί. Το τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε μπάρες, μήκους περίπιυ 7-8 εκατοστών και πλάτος 2-3. Τοποθετούμε τις μπάρες σε πιάτο ώστε να είναι έτοιμες για την επικάλυψη.
  7. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Παίρνουμε μια-μια τις μπάρες μας και τις βουτάμε στο μπωλ με τη σοκολάτα, γυρίζοντάς τις με ένα πηρούνι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Με το πηρούνι τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Όταν οι μπάρες μας είναι έτοιμες, τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  8. Βγάζουμε από το ψυγείο και… απολαμβάνουμε!

Tips για σίγουρη επιτυχία:

    • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε αλατισμένο φυστίκι, καθώς η αντίθεση με τη γλύκα της καραμέλας και της σοκολάτας απογειώνει τη γεύση της μπάρας μας. Γιάυτό το λόγο άλλωστε δεν προσθέτουμε πουθενά αλλού αλάτι
    • Η καραμέλα πρέπει να προστεθεί γρήγορα πάνω από τα φυστίκια ώστε να μπορούμε να την απλώσουμε εύκολα.
    • Χρησιμοποιούμε την κουβερτούρα της προτίμησής μας – σκούρα ή γάλακτος, ή ένα μείγμα και από τις 2, ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την επικάλυψή μας. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μια αναλογία περίπου 60% σκούρα – 40% γάλακτος.
    • Βγαίνουν 14-15 μπάρες. Διατηρείται στο ψυγείο άφοβα για 10 μέρες. Όταν οι μπάρες κρυώσουν εντελώς, μπορούμε να τυλίξουμε την καθεμιά με αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους και να τις διατηρήσουμε μέσα σε κλειστό τάπερ.

© https://zoipress.gr/

Δείτε παρακάτω την προηγούμενη Συνταγή τις Κυριακής:

Οι συνταγές της Κυριακής 3/9/2023

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights