ΣυνταγέςΧρήσιμα

Οι συνταγές της Κυριακής 25/6/2023

Τηγανητό ρολό τορτίγιας με ομελέτα

Το καλοκαίρι δεν θέλουμε να περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα, και αυτή η γρήγορη και εύκολη συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Σε 15 λεπτά έχουμε έτοιμο ένα χορταστικό σνακ ή ελαφρύ γεύμα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά
1 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός
1 κ.γ. σκορδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
6 μικρές τορτίγιες
100γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
6 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Ξεχωρίζουμε τις τορτίγιες και τις αλείφουμε από τη μια μεριά με 1 κ.σ. πάστα λιαστής ντομάτας την καθεμιά, μέχρι τις άκρες. Τις αφήνουμε στο πλάι. Επίσης, έχουμε έτοιμες τις φέτες των μανιταριών σε ένα μπωλ.
  4. Ρίχνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα του αυγού στο τηγάνι. Πρέπει να κάνει φουσκάλες – αν δεν κάνει, ανεβάζουμε λίγο την ένταση της φωτιάς. Ρίχνουμε μερικές φέτες μανιταριού στην επιφάνεια του αυγού που ψήνεται.
  5. Παίρνουμε μια τορτίγια και, με γρήγορη κίνηση, την τοποθετούμε πάνω από το αυγό με την πλευρά που έχει την πάστα αλειμμένη προς τα κάτω. Με την πίσω μεριά μιας τρυπητής κουτάλας ή σπάτουλας, πιέζουμε την τορτίγια ώστε να κολλήσει στο αυγό και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, με την ίδια σπάτουλα, γυρίζουμε την τορτίγια με την ομελέτα μαζί, ώστε από κάτω να είναι πλέον η τορτίγια. Μαγειρεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, ώστε απλά να ροδίσει η επιφάνεια της τορτίγιας.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες, μέχρι να σωθεί το μείγμα του αυγού.
  7. Όταν κρυώσει λίγο η τορτίγια μας στο πιάτο, την τυλίγουμε σε ρολό και, αν θέλουμε, την κόβουμε στη μέση.
  8. Σερβίρουμε ζεστή και… απολαμβάνουμε!

Tips για σίγουρη επιτυχία:

  • Εννοείται ότι, αντί για μανιτάρια ή επιπλέον απ’αυτά, μπορούμε να προσθέσουμε στα αυγά μας ό,τι θέλουμε όσο είναι ακόμα υγρά μέσα στο τηγάνι. Λαχανικά, τυρί, αλλαντικά, ό,τι προτιμάμε και έχουμε διαθέσιμο. Επίσης, η πάστα λιαστής ντομάτας μπορεί να αντικατασταθεί από οποιαδήποτε άλλη – πάστα ελιάς, πιπεριάς, κτλ – ή ακόμα και κέτσαπ ή barbeque sauce. Η συνταγή αυτή είναι πολύ ευέλικτη!
  • Είναι σημαντικό,, όταν προσθέτουμε την τορτίγια στο αυγό μας, να είναι η αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω! Μόνο έτσι θα κολλήσει στο αυγό και θα δημιουργήσει το ρολό.
  • Βγαίνουν 6 ρολά και τρώγονται καλύτερα φρέσκα, αλλά διατηρούνται και στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Οπωσδήποτε θέλουν ζέσταμα.

© https://zoipress.gr/

Δείτε παρακάτω προηγούμενες Συνταγές τις Κυριακής:

Οι συνταγές της Κυριακής 18/6/2023

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights