
ΥΛΙΚΑ
2 μέτριες ντομάτες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
2 μικρές κονσέρβες καλαμπόκι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κ.γ. μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα καρότα σε μικρά κυβάκια, του ενός εκατοστού περίπου. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Αδειάζουμε τις κονσέρβες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει το υγρό τους, ξεπλένουμε λίγο το καλαμπόκι με νερό, σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
- Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το ξύδι και τη μουστάρδα μέχρι να ενοποιηθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα μας και σερβίρουμε!
Tips για σίγουρη επιτυχία:
- Μπορούμε να τη μετατρέψουμε εύκολα σε μακαρονοσαλάτα προσθέτοντας 400-500γρ κρύα βρασμένα μικρά ζυμαρικά (βίδες, φιογκάκια, κοραλάκια, κτλ) και από 1 κ.σ. βασιλικό, ρίγανη και/ή θυμάρι.
- Σερβίρει 4 άτομα
- Διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για 1 ημέρα, σε καλά κλεισμένο δοχείο.
© https://zoipress.gr/
Δείτε εδώ τις προηγούμενες συνταγές της Κυριακής
χόλια