ΣυνταγέςΧρήσιμα

Οι συνταγές της Κυριακής 26/3/23

Σαλάτα με Ντομάτα και Καλαμπόκι

ΥΛΙΚΑ

2 μέτριες ντομάτες

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2 καρότα

2 μικρές κονσέρβες καλαμπόκι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κ.γ. μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα καρότα σε μικρά κυβάκια, του ενός εκατοστού περίπου. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  2. Αδειάζουμε τις κονσέρβες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει το υγρό τους, ξεπλένουμε λίγο το καλαμπόκι με νερό, σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
  3. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το ξύδι και τη μουστάρδα μέχρι να ενοποιηθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα μας και σερβίρουμε!

Tips για σίγουρη επιτυχία:

  • Μπορούμε να τη μετατρέψουμε εύκολα σε μακαρονοσαλάτα προσθέτοντας 400-500γρ κρύα βρασμένα μικρά ζυμαρικά (βίδες, φιογκάκια, κοραλάκια, κτλ) και από 1 κ.σ. βασιλικό, ρίγανη και/ή θυμάρι.
  • Σερβίρει 4 άτομα
  • Διατηρείται στο ψυγείο το πολύ για 1 ημέρα, σε καλά κλεισμένο δοχείο.

© https://zoipress.gr/

Δείτε εδώ τις προηγούμενες συνταγές της Κυριακής

Οι συνταγές της Κυριακής 19/3/23

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights