
Τα κολοκυθάκια είναι στα καλύτερά τους το καλοκαίρι. Αν έχετε επιπλέον αυγά και τυρί, μπορείτε με λίγο κόπο να έχετε στο πιάτο σας μια πεντανόστιμη πιτούλα – ομελέτα, ένα ιδανικό καλοκαιρινό γεύμα χωρίς κρέας και χωρίς τηγανίσματα.
ΥΛΙΚΑ
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1,5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 αυγά
70 + 10γρ παρμεζάνα, τριμμένη
70γρ φέτα, χοντροτριμμένη
30γρ καλαμποκάλευρο
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
3 φέτες γκούντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε μέσα τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά μας και μετά τα απλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μπωλ σπάμε τα 3 αυγά και προσθέτουμε τα 70γρ παρμεζάνα, τη χοντροτριμμένη φέτα, το καλαμποκάλευρο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακετεύουμε με πηρούνι.
- Παίρνουμε τα λαχανικά από το ταψί και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-τυριών. Με κουτάλι ή σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε τα λαχανικά μας να καλυφθούν πλήρως.
- Σε στρογγυλό σκεύος ή ταψί για πίτες (με διάμετρο περίπου 25εκ.) ρίχνουμε το μισό από το μείγμα μας και το απλώνουμε να δημιουργήσει μια στρώση. Στρώνουμε τις 3 φέτες γκούντα, κόβοντάς τις αν χρειαστεί, πάνω στη στρώση αυτή. Στη συνέχεια, αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από το τυρί και το απλώνουμε ομοιόμορφα και αυτό. Προσθέτουμε από πάνω τα άλλα 10γρ τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, ώσπου να αποκτήσει από πάνω η πίτα μας χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και… απολαμβάνουμε!
Tips για σίγουρη επιτυχία:
-
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φέτες γκούντα με οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας, όπως μοτσαρέλα ή κασέρι. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τριμμένα τυριά της επιλογής μας μαζί ή αντί για την παρμεζάνα.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
© https://zoipress.gr/
Δείτε παρακάτω την προηγούμενη Συνταγή τις Κυριακής: