ΣυνταγέςΧρήσιμα

Οι συνταγές της Κυριακής 3/9/2023

Ζυμαρικά Αλφρέντο με κοτόπουλο

Αν λατρεύετε το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά, σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή που θα τα ενώσει μέσα σε μια κρεμώδη λευκή σάλτσα, και που σε 20 λεπτά θα σας μεταφέρει κατευθείαν στην Ιταλία!

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε κυβάκια (πάχους περίπου 1,5-2εκ.)
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
1/4 κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 κούπας μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1/2 κ.γ. αποξηραμένος
Για τη σάλτσα Αλφρέντο:
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένος
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες (500ml) γάλα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κούπας παρμεζάνα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε όταν είναι έτοιμα και τα επιστρέφουμε πίσω στην κατσαρόλα ώστε να παραμείνουν ζεστά.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και όλα τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να πάρει χρώμα και να είναι μαγειρεμένο και εσωτερικά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο και το κρατάμε ζεστό.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια το σκόρδο. ετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να ανακατευτεί με το βούτυρο. Αμέσσως μετά ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύουντας συνεχώς με το σύρμα ώσπου να μην έχουμε σβώλους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα ώσπου η σάλτσα να αρχίσει να πήζει ελαφρά, οπότε προσθέτουμε και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  4. Στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά μας προσθέτουμε τη σάλτσα απευθείας από το τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή και… απολαμβάνουμε!

Tips για σίγουρη επιτυχία:

    • Είναι σημαντικό να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια με το γάλα, ώστε να έχουμε μια λεία σάλτσα χωρίς σβώλους αλευριού και κρεμώδη, πλούσια υφή.
    • Βγαίνουν 4 μερίδες. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

© https://zoipress.gr/

Δείτε παρακάτω την προηγούμενη Συνταγή τις Κυριακής:

Οι συνταγές της Κυριακής 27/8/2023

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Verified by MonsterInsights