
Περίσσεψαν κομμάτια από τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά; Ανακαλύψατε τυχαία μια ξεχασμένη σοκολάτα στο ψηλό ράφι του ψυγείου; Απλά θέλετε κάτι σοκολατένιο για πρωινό ή για τη λιγούρα; Σας έχουμε τη λύση. Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας, καλύτερα κι από του φούρνου!
ΥΛΙΚΑ
225γρ αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ ζάχαρη
220γρ καστανή ζάχαρη
2 βανίλiες
2 αυγά
360γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. αλάτι
300-350γρ κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Σε μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι, και αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, λευκή και καστανή. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και απαλό κίτρινο.
- Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε για λίγο, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
- Παίρνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας κάποια εκατοστά ανάμεσά τους.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω του για 3 λεπτά ακόμα, πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
- Απολαμβάνουμε!
Tips για σίγουρη επιτυχία:
- ΜΗΝ αφήσετε τα μπισκότα στο φούρνο παραπάνω από 11 λεπτά. Πρέπει όταν τα βγάλετε να μοιάζουν ελαφρώς άψητα στο κέντρο τους – αφού κρυώσουν, θα είναι όσο πρέπει μαλακά. Εϊναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία της συνταγής!
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλατο βούτυρο με εξίσου καλό αποτέλεσμα.
- Βγαίνουν 20-25 μπισκότα. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για 5 μέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.
© https://zoipress.gr/
Δείτε εδώ τις προηγούμενες συνταγές της Κυριακής:
χόλια