ΣυνταγέςΧρήσιμα

Οι συνταγές της Κυριακής 30/7/2023

Λουκάνικα με πουρέ και σάλτσα κρεμμυδιού

Το αγαπημένο χωριάτικο λουκάνικο είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτό το εύκολο και γρήγορο φαγητό που θα αρέσει και στους πλέον «δύσκολους». Κατάλληλο για κάθε εποχή του χρόνου!

ΥΛΙΚΑ

Για τον πουρέ:
4-5 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα γάλα
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:
3 κ.σ. βούτυρο
3 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φύλλο δάφνης
2,5 κ.σ. αλεύρι
2,5 κούπες ζωμός βοδινού ή, αν δεν έχετε, κοτόπουλου, σπιτικός ή έτοιμος
Για τα λουκάνικα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα της προτίμησής σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με κρύο νερό και αλατίζουμε καλά. Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράδη, και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια και αφήνουμε να βράσουν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 λεπτά.
  2. Τις σουρώνουμε και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα 2/3 της κούπας του γάλακτος και λιώνουμε με πηρούνι ή με το ειδικό εργαλείο. Προσθέτουμε λίγο ακόμα από το γάλα αν θέλουμε πιο αραιή υφή. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε τον πουρέ ζεστό.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο για τη σάλτσα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν καφέ χρώμα, για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Μετά, προσθέτουμε αργά τον ζωμό στο τηγάνι μας ανακατεύουντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μας μέχρι να αρχίσει να πήζει, 5-6 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε ζεστή.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα από τη μια μεριά, μετά τα γυρνάμε από την άλλη και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ακόμα.
  6. Μοιράζουμε τον πουρέ στα πιάτα, προσθέτουμε λουκάνικα δίπλα του και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Απολαμβάνουμε!

Tips για σίγουρη επιτυχία:

    • Μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ τυρί ή/και μουστάρδα, για περισσότερη γεύση.
    • Βγαίνουν 4 μερίδες. Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

© https://zoipress.gr/

Δείτε παρακάτω την προηγούμενη Συνταγή τις Κυριακής:

Οι συνταγές της Κυριακής 16/7/2023

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights