
Ο καιρός προβλέπεται βροχερός τη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε ένα αχνιστό πιάτο κάρυ που είναι και νηστίσιμο, με πρωταγωνίστρια την ταπεινή πατάτα, είναι ό,τι πρέπει!
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ή 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πατάτες
1 κονσέρβα (των 400γρ) γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά
1 φλ. ντομάτα σε κυβάκια
1 φλ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κ,γ, κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τριμμένο τζιντζερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το σκόρδο ώστε να βγάλει το άρωμά του..
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά, ή μέχρι να γίνει διάφανο..
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
- Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέτουμε τις πατάτες.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό!