ΕπικαιρότηταΣυνταγέςΧρήσιμα

Οι συνταγές της Κυριακής 9/4/2023

Πατάτες με κάρυ

Ο καιρός προβλέπεται βροχερός τη Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε ένα αχνιστό πιάτο κάρυ που είναι και νηστίσιμο, με πρωταγωνίστρια την ταπεινή πατάτα, είναι ό,τι πρέπει!

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ή 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μεγάλες πατάτες

1 κονσέρβα (των 400γρ) γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά

1 φλ. ντομάτα σε κυβάκια

1 φλ. αρακάς κατεψυγμένος

1 κ,γ, κάρυ

1 κ.γ. κουρκουμάς

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τριμμένο τζιντζερ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το σκόρδο ώστε να βγάλει το άρωμά του..
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά, ή μέχρι να γίνει διάφανο..
  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, προσθέτουμε τις πατάτες.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε τον κατεψυγμένο αρακά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό!

Οι συνταγές της Κυριακής 2/4/23

Οι συνταγές της Κυριακής 26/3/23

Οι συνταγές της Κυριακής 19/3/23

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights