Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΧρήσιμα

Ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημερίδα για τις Σχολές Γονέων στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης – Υμηττού

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δάφνης – Υμηττού  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Παιδικών  Σταθμών Δήμου Δάφνης – Υμηττού, έκλεισε τη φετινή σχολική χρονιά με την τέταρτη κατά σειρά ημερίδα στο πλαίσιο της δράσης Σχολές Γονέων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/7/2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού την Τετάρτη και ώρες 19.00 – 22.00.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας έγινε μία σύντομη παρουσίαση από την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Αμαλία Δημούδη για όλο τα φάσμα των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας στους πολίτες.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Σταματέλου με θέμα:

“ Ψυχική Ανθεκτικότητα – Ενεργοποιώντας τα Θετικά Στοιχεία του Χαρακτήρα”

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς και οι εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί τους συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικό εργαστήριο για γονείς με τίτλο:

“Τα μαγικά δυάρια!!!”

Στόχος του βιωματικού εργαστηρίου ήταν να αναδειχθούν μέσω της καθοδήγησης και της αλληλεπίδρασης της ομάδας οι έννοιες και οι τεχνικές: της ενεργητικής ακρόασης, της αποτελεσματικής επικοινωνίας, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας, της μνήμης, της παρατηρητικότητας, της συγκέντρωσης, της αυτογνωσίας και της ενσυναίσθησης.

Ειδικότερα, βασικός στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή της ομάδας στη δραστηριότητα η σύνδεση με το θεωρητικό μέρος ώστε να γίνει κατανοητή η έννοια και η σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας στην καθημερινότητα μας, αλλά και να αναδειχθεί η σπουδαιότητα των παραγόντων που την επηρεάζουν και την ενισχύουν. Παράλληλα, μέσα από τη συζήτηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του ατόμου, στον τρόπο που αυτά δρουν ως προστατευτικοί παράγοντες σε σημαντικές στρεσογόνες περιόδους της ζωής μας, καθώς και στο πως επιδρούν ενισχυτικά στην ανάπτυξη της συναισθηματικής αυτορρύθμισης, της αυτοδιαχείρισης και καλλιέργειας της ψυχικής ανθεκτικότητας.

Ο συντονισμός της ημερίδας και του βιωματικού εργαστηρίου έγινε από την Αμαλία Δημούδη, Κοινωνική Λειτουργό, την Ευαγγελία Σταματέλου, Ψυχολόγο, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τον Νικηφόρο Μανδηλαρά, Προϊστάμενο Παιδικού Σταθμού Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Παράλληλα, δόθηκε στους συμμετέχοντες έντυπο ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Κοινότητας, Βεβαίωση Συμμετοχής, έντυπο υλικό για τη βιωματική δραστηριότητα καθώς και  έντυπος ενημερωτικός οδηγός που σχεδιάστηκε ειδικά για τη Σχολή Γονέων με πρακτικές οδηγίες/συμβουλές για τους γονείς.

Το παρών έδωσε για μια ακόμα φορά και ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Τάσος Μπινίσκος, ο οποίος είναι σταθερός υποστηρικτής των δράσεων της Σχολής Γονέων και του Κέντρου Κοινότητας.

Ακόμα το Κέντρο Κοινότητας ευχαρίστησε θερμά την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κα Σοφία Απέργη,  τον Διευθυντή του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κο Ιωάννη Καμάτσο για την αγαστή συνεργασία, τους γονείς και εκπαιδευτικούς για την παρουσία και ενεργή συμμετοχή αλλά και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας  Ευσταθία Αντωνίου, Σταθούλα Σταματοπούλου, Σταυρούλα Μητρογιαννοπούλου για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην οργάνωση και συντονισμό της εκδήλωσης:

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights