ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΥγεία

Ομιλία για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, στο Κ.Α.Π.Η Αγίας Τριάδας

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δήμου Βύρωνα, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία, την Πέμπτη 23/3/2023, στο Κ.Α.Π.Η της Αγ. Τριάδας, ομιλία με θέμα: Άνοια & Νόσος Alzheimer, με ομιλήτρια την Επισκέπτρια Υγείας, Βασιλική Παναγιωτακοπούλου.

Η ενημέρωση αφορούσε την άνοια ως σύνδρομο συμπτωμάτων που παρουσιάζουν άτομα με νοσήματα που καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα καθώς και τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνισή της.

Αναλυτικά συζητήθηκαν η νόσος του Alzheimer (ευθύνεται για το 60-70% των περιπτώσεων της άνοιας), οι προδιαθεσικοί παράγοντες, τα στάδια της νόσου, τα συμπεριφορικά και ψυχολογικά συμπτώματα της νόσου.

Δόθηκε έμφαση στην πρόληψη και στις μη φαρμακευτικές θεραπείες που σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή, στόχο έχουν την κινητοποίηση του ατόμου με άνοια, την ενίσχυση της αυτονομίας και της καθημερινής λειτουργικότητάς του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το θεραπευτικό όφελος.

Η Άνοια είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, η οποία επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το κοινό για την άνοια και να προωθηθεί η συζήτηση για το πώς μπορούν να βοηθηθούν αυτοί που πάσχουν από άνοια.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights