ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΥγείαΧρήσιμα

Ομιλίες για τις αλλεργίες στα Κ.Α.Π.Η. Αγ. Τριάδας & Μεταμόρφωσης

Το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας  Δήμου Βύρωνα, διοργάνωσε και πραγματοποίησε , στις 20/4/23 & 27/4/23 στα Κ.Α.Π.Η Δήμου Βύρωνα  ομιλίες με θέμα: «Αλλεργία και Αλλεργίες της Άνοιξης: Τρόποι Αντιμετώπισης», με ομιλήτρια την Επισκέπτρια Υγείας, Βασιλική Παναγιωτακοπούλου.

Η ενημέρωση αφορούσε τον ορισμό της αλλεργίας καθώς και τα αλλεργιογόνα του εξωτερικού περιβάλλοντος που θεωρούνται υπεύθυνα για την εκδήλωση αλλεργικής αντίδρασης.

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα αλλεργικά νοσήματα: Αλλεργική Ρινίτιδα, Aλλεργική Eπιπεφυκίτιδα, Αλλεργικό βρογχικό άσθμα – Κνίδωση και αγγειοίδημα, Ατοπική Δερματίτιδα (έκζεμα), Δερματίτιδα εξ επαφής – Η κάθε μορφής Αναφυλαξίας και Αλλεργικού shock  και μέσα από φωτογραφίες ενημερώθηκαν για την συμπτωματολογία των αλλεργικών νοσημάτων.

Συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, τα μέτρα αντιμετώπισης και θεραπείας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον παράγοντα άγχος, καθώς όπως έχει αποδειχθεί, όχι μόνο επιδεινώνει αλλά είναι και υπεύθυνο για την πρόκληση της ίδιας της αλλεργικής πάθησης.

Στόχος των ομιλιών, ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις συνέπειες των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία και στην υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης.

Στην εκδήλωση-ομιλία παρευρέθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Αθανασία Στόγια.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights