Επικαιρότητα

Πανικός και φόβος επικρατεί στις γυναίκες στο Αφγανιστάν

Το τελευταίο διάστημα γίνεται συνέχεια αναφορά για τις γυναίκες που ζουν στο Αφγανιστάν… Από την στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν ερήμωσαν οι δρόμοι από την παρουσία γυναικών, βιτρίνες με αφίσες και φωτογραφίες γυναικών καλύφθηκαν.
Τα ινστιτούτα αισθητικής έβαψαν τις βιτρίνες με μαύρο χρώμα..
Παρόλες τις υποσχέσεις την Ταλιμπάν, για παραχώρηση δικαιωμάτων στις γυναίκες, ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται.. Δυσπιστούν κατά πόσο θα δώσουν κάποιες ελευθερίες στις γυναίκες… Από το 1996 έως το 2001 που κυβερνούσαν οι Ταλιμπάν είχαν επιβάλλει τα αυστηρότατα μέτρα του ισλάμ..
Απαγορευόταν η έξοδος από το σπίτι στις γυναίκες, χωρίς την παρουσία κάποιου άνδρα της οικογένειας, τα κορίτσια δεν μπορούσαν να πάνε σχολείο. Απαγορευόταν να εργαστούν.. Οι γυναίκες που κατηγορούνταν για μοιχεία κτλ.δεν γλίτωναν το μαστίγωμα και το λιθοβολισμό. Ο φόβος αυτών των αυστηρότατων μέτρων επανήλθε..
Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε ακόμη υπάρχουν παραδόπιστοι άνθρωποι, άνθρωποι χωρίς αξίες, που δεν σέβονται την ελευθερία και καταπατούν τα δικαιώματα των γυναικών που με τόσους αγώνες κατάφεραν να κερδίσουν.. Μιλάμε για ισότητα, αλλά στην ουσία πάντα θα υπάρχει η καταπίεση και η έλλειψη ελευθερίας σε όλους τους τομείς, όσο μας κυριεύουν τα ταμπού, ο σεβασμός της προσωπικότητας και η ανασφάλεια..

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights