Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΧρήσιμα

«Σχολές Γονέων» για τρίτη φορά στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δάφνης – Υμηττού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Παιδικών Σταθμών Δήμου Δάφνης – Υμηττού, πραγματοποίησαν ημερίδα με τίτλο Σχολές Γονέων την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους. Πρόκειται για βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Εγκαταλείψτε το πλοίο!!!» και στόχος του ήταν να αναδειχθούν μέσω της αλληλεπίδρασης της ομάδας γονέων οι έννοιες και οι στρατηγικές: της διαπραγμάτευσης, του συμβιβασμού, της συνεργασίας, της δημιουργικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων και να επιτευχθεί μέσα από τη δραστηριότητα και το διάλογο που ακολούθησε η ομαλή μετάβαση με το θεωρητικό μέρος της ημερίδας που αφορούσε στη θετική διαπαιδαγώγηση και τη διαχείριση ορίων στην οικογένεια. Ειδικότερα, βασικός στόχος του βιωματικού εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες μέσα από τις ατομικές και ομαδικές ασκήσεις και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ώστε να βελτιώσουν και να ενδυναμώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά, με τρόπο που να προάγει την αποτελεσματική επικοινωνία, και την ομαλή διαχείριση των συγκρούσεων με σεβασμό και ενσυναίσθηση.

Στα πλαίσια της ημερίδας έγινε παρουσίαση από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Σταματέλου με θέμα: «Θετική διαπαιδαγώγηση & Διαχείριση ορίων: όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο γονιός». Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με τους γονείς σε θέματα όπως: πως θέτουμε όρια στα παιδιά, πως μπορούμε να οργανώσουμε το καθημερινό τους πρόγραμμα, η σημασία του ποιοτικού χρόνου γονέα και παιδιού, οι τεχνικές θετικής διαπαιδαγώγησης και τέλος, πως επιλύουμε πρακτικά ζητήματα στην καθημερινότητα της οικογένειας.

Ο συντονισμός της ημερίδας και του βιωματικού εργαστηρίου έγινε από την Αμαλία Δημούδη, Κοινωνική Λειτουργό, την Ευαγγελία Σταματέλου, Ψυχολόγο, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και τον Νικηφόρο Μανδηλαρά, Προϊστάμενο Παιδικού Σταθμού Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Παράλληλα, δόθηκε στους συμμετέχοντες έντυπο ενημερωτικό υλικό του Κέντρου Κοινότητας, Βεβαίωση Συμμετοχής καθώς και νέο έντυπο ενημερωτικό υλικό το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα της Σχολής Γονέων με πρακτικές οδηγίες/συμβουλές για τους γονείς.

Σταθερός και πολύτιμος υποστηρικτής στις ημερίδες είναι ο κος Ιωάννης Καμάτσος, Διευθυντής του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ και ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργή συμμετοχή τους, καθώς και στις Ευσταθία Αντωνίου, Σταθούλα Σταματοπούλου και Όλγα Βαγγέλη, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights