Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΠεριβάλλον

Σέιχ Σου και Υμηττός ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ακολουθώντας το επιτυχημένο αυτοδιοικητικό μοντέλο του ΣΠΑΥ, τρεις Δήμοι της Θεσσαλονίκης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία του δάσους Σέιχ Σου.

Κοινή δράση στον τομέα της πρόληψης προτίθενται να αναλάβουν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών με την επιστημονική και νομική υποστήριξη του ΣΠΑΥ.

Στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν οι Δήμαρχοι, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και Σίμος Δανιηλίδης συζητήθηκαν πεδία συνεργασιών, δυνατότητες ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αλλά και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών στον τομέα της πρόληψης για την προστασία του δάσους.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, τον ΣΠΑΥ εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηλιούπολης & Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Χριστίνα Σερέτη και εκ μέρους του προσωπικού ο διοικητικός υπάλληλος του Συνδέσμου Νίκος Μητσιάδης όπου παρουσίασαν το μοντέλο λειτουργίας του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά σε χρηματοδοτικά εργαλεία που εξασφαλίστηκαν αλλά και στην αποτελεσματικότητα σειράς δράσεων που αναπτύχθηκαν για την προστασία και την ανάδειξη του δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού.

Συμμετείχαν ακόμη ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πολιτικής Προστασίας Πυλαίας – Χορτιάτη Γιάννης Καρτάλης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νεάπολης – Συκεών Παρασκευή Γενίτσαρη, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών και Πυλαίας – Χορτιάτη.

Το Σέιχ Σου, επίσης γνωστό ως Κεδρηνός Λόφος, είναι περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης που εκτείνεται στις νότιες και νοτιοδυτικές πλαγιές του Χορτιάτη μέχρι και το δρόμο Επταπυργίου – Ασβεστοχωρίου.

Αποτελεί σπουδαίο πνεύμονα πρασίνου της πόλης και χώρο αναψυχής των κατοίκων της.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights