Απόψεις

Θωμαΐς Οικονόμου: Πάμε Μπροστά για την Ευρυτανία

Η παρουσία των Ευρυτάνων στον Βύρωνα ήταν πάντοτε έντονη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο, επί μια δεκαετία, Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μπορεί να γεννήθηκε στον Βύρωνα αλλά έχει καταγωγή από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Ένα μικρό χωριό, αλλά σημαντικό πολιτιστικά, καθώς εκεί γεννήθηκε ο λογοτέχνης Στέφανος Γρανίτσας και ο συγγραφέας δημοσιογράφος Μιχάλης Σταφυλάς. Πιο γνωστά είναι βέβαια τα βουνά της Γρανίτσας τα οποία ενέπνευσαν τον μεγάλο συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου για να γράψει το κλασσικό του έργο «Τα Ψηλά Βουνά».

Από το μέρος καταγωγής του Ζαχαρία Παπαντωνίου, δηλαδή το Καρπενήσι, έναν από τους πιο φτωχούς Δήμους της Ευρώπης αλλά και με μεγάλη «εξαγωγή» προσωπικοτήτων, έρχεται μια πολύ δραστήρια πολιτικός με σπουδαίο βιογραφικό στον τομέα της Υγείας, που φιλοδοξεί να πατήσει στα χνάρια των προκατόχων της. Η κυρία Θωμαϊς Οικονόμου κατεβαίνει ως υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας με τη Νέα Δημοκρατία. Παρακάτω παραθέτουμε ένα κομμάτι του βιογραφικού της:

Η κυρία Οικονόμου Θωμαϊς είναι ιατρός Πλαστικός Χειρουργός. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής κατόπιν εκπαίδευσης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά, στην Μικροχειρουργική και στην αποκατάσταση του μαστού μετά μαστεκτομή. Εργάστηκε επί δεκαετία στην Πλαστική Χειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Αθήνας και από το 2009 μέχρι σήμερα ως ιδιώτης Πλαστικός Χειρουργός, συνεργάτης του Νοσοκομείου Μητέρα και του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου (PhD) και διπλωματούχος  Πλαστικός Χειρουργός της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής  Χειρουργικής (Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / FEBOPRAS).

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights