Δάφνη - ΥμηττόςΕπικαιρότηταΝέα Δάφνης ΥμηττούΠεριβάλλονΠολιτισμός

Το Battersea Dogs & Cats Home επισκέφθηκε τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού

Τα γραφεία της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Πρόληψης Δημιουργίας Νέων Δήμου Δάφνης – Υμηττού επισκέφτηκαν την Πέμπτη 29 Ιουνίου, μέλη του ιστορικού φιλοζωικού οργανισμού Battersea Dogs & Cats Home, ενός από τους παλαιότερους και γνωστότερους φιλοζωικούς οργανισμούς της Βρετανίας, και της Zero Stray Academy – Pawject Inc.., με αφορμή και την πρόσφατη βράβευση της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής για τη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» από τη Zero Stray Academy – Pawject Inc.. στην Attica Green Expo.

Σκοπός της επίσκεψης, εκτός από το να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής, τους εθελοντές και το έργο της, ήταν η ωφέλιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν την ευζωία των αδέσποτων ζώων και τη μεταλαμπάδευση, της μεγάλης εμπειρίας τους σε καλές πρακτικές που εκείνοι εφαρμόζουν στη Βρετανία.

Η Battersea Dogs & Cats Home είναι ένας αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με περισσότερα από 160 χρόνια φιλοζωικής πορείας στην ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που τελεί υπό τη σκέπη της Βασίλισσας της Αγγλίας και ασχολείται με τη φιλοξενία, αναδοχή, υιοθεσία αδέσποτων ζώων, την υποστήριξη των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς και παράλληλα στηρίζει μικρότερα φιλοζωικά σωματεία, ενώ προτείνει συστημικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε επιλεγμένες χώρες, όπως η Ελλάδα.

Στη συνάντηση τα μέλη της Battersea Dogs & Cats Home  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής του Δήμου μας, για τα προγράμματα χρηματοδότησης, τους τρόπους περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων και γενικότερα τις φιλοζωικές δράσεις της.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Τάσος Μπινίσκος που έδωσε το παρών στη συνάντηση ανέφερε:«Οι οικονομικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι πια ιδιαίτερα αυξημένες με απόλυτο σκοπό  την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής Γ. Σκιαδοπούλου, τους εθελοντές και τους υπαλλήλους, για την αμέριστη προσφορά τους στο τόσο ευαίσθητο έργο της προστασίας των αδέσποτων «τετράποδων φίλων μας». Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται προκειμένου να αποκτήσει η πόλη μας πάρκα αναψυχής για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς και Δημοτικό Κτηνιατρείο, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε απόλυτα τον αριθμό των αδέσποτων ζώων και την περίθαλψή τους».

Εν συνεχεία, η φιλοζωική οργάνωση ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής, Γεωργία Σκιαδοπούλου αναλυτικά και αριθμητικά για τις δωρεάν τροφές, στειρώσεις, περισυλλογές, ηλεκτρονικές σημάνσεις, περιθάλψεις που έχουν γίνει από το 2019 έως σήμερα, τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, τις προκαθορισμένες ημέρες υιοθεσίας, ενώ τους δόθηκε χάρτης με τα σημεία που βρίσκονται οι 40 ποτίστρες – ταΐστρες στα όρια του Δήμου.

«Και όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν γίνει χωρίς την απόλυτη στήριξη του Δημάρχου Δήμου Δάφνης – Υμηττού, Τάσου Μπινίσκου, που, ως φιλόζωος, συμμερίζεται απόλυτα την ανάγκη ευζωίας των αδέσποτων ζώων και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας. Ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής, όπως και όλους τους φιλόζωους Εθελοντές της πόλης μας για την αμέριστη προσφορά τους και τις  φιλοζωικές οργανώσεις εντός και εκτός ορίων του Δήμου μας για την εποικοδομητική συνεργασία», τόνισε η Γ. Σκιαδοπούλου.

Τα μέλη της «Battersea Dogs & Cats Home»  συνεχάρησαν τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της Πενταμελούς – Φιλοζωικής Επιτροπής και τους Εθελοντές για τη δράση και την προσφορά τους. Μάλιστα, σε ερώτηση προς τον κ. Μπινίσκο αν είναι κηδεμόνας ζώου συντροφιάς εκείνος απάντησε ότι πρόσφατα έχασε λόγω γήρατος ένα σκυλάκι Τζακ Ράσελ , αλλά «εκτός από ένα κουνελάκι και δυο χελωνάκια, έχει στην «κηδεμονία» του όλα τα αδέσποτα ζωάκια του Δήμου».

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights