ΕπικαιρότηταΚαισαριανήΝέα Καισαριανής

Το πρόγραμμα εορτασμών της 25ης Μαρτίου από τον δήμο Καισαριανής

Ο δήμος Καισαριανής ετοιμάζεται να γιορτάσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εορτασμών και ποικιλία δράσεων. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Γενικός σημαιοστολισμός,  από τις 8 το πρωί  της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., των τραπεζών, κεντρικών δρόμων και πλατειών της πόλης.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Πανηγυρικός εορτασμός σε σχολεία και εκπαιδευτήρια της Καισαριανής, από καθηγητές, δασκάλους, σπουδαστές και μαθητές με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

07:00             Έναρξη Όρθρου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής

08:30             Θεία Λειτουργία

10:00             Προσέλευση αντιπροσωπειών μαθητών & καθηγητών όπως επίσης και αντιπροσωπειών Σωματείων, Οργανώσεων, Οδηγών, Προσκόπων, κ.λ.π. με τις σημαίες τους.

10:15             Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

10:30             Τέλεση επίσημης δοξολογίας με την παρουσία των δημοτικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων και λαού της πόλης.

11:15             Παράταξη μπροστά από το Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία των Αρχών, των λοιπών προσκεκλημένων και του λαού της πόλης.

  • Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο χώρο μπροστά από το Μνημείο Ηρώων
  • Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας
  • Κατάθεση στεφάνων
  • Τήρηση ενός (1) λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
  • Αποχώρηση από το Μνημείο Ηρώων και τοποθέτηση των Επισήμων στην εξέδρα και των τμημάτων παρέλασης στο χώρο   συγκέντρωσης.

11:45 π.μ.      Παρέλαση μπροστά από τις Αρχές και το λαό της πόλης, κατά μήκος της Λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης με την ακόλουθη σειρά :

  • Μπάντα των Λυκείων της πόλης μας
  • Μαθητές Δημοτικών Σχολείων – Γυμνασίων – Λυκείων
  • Μαζικοί φορείς της πόλης
  • Πρόσκοποι με τη συνοδεία της δικής τους μπάντας

Τελετάρχης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ισότητας και Προαγωγής Υγείας κ. Φασκιώτης Γεώργιος, βοηθούμενος από δημοτικούς υπαλλήλους.

Υπεύθυνη παρέλασης για τα σχολεία ορίζεται η κ. Λιάπη Δήμητρα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του 2ου  Γυμνασίου Καισαριανής.

 

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights